«Διεκδικούμε ένα Δήμο συμμετοχικό -συλλογικό και όχι δημαρχοκεντρικό, με αποκεντρωμένες εξουσίες, απευθείας στα τοπικά συμβούλια. Εξουσίες που θα συνοδεύονται από πόρους- μέσα και ανθρώπινο δυναμικό.
Διεκδικούμε μια Δημοτική Αρχή που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, στα καθημερινά του προβλήματα των πολιτών, παρούσα στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, αξιόπιστη στη διεκδίκηση και αξιοποίηση των πόρων.

Διεκδικούμε ένα Δήμο, πού έμπρακτα θα στηρίξει τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την τοπική οικονομία αλλά και τις υπάρχουσες δομές υγείας και εκπαίδευσης.

Διεκδικούμε ένα Δήμο με εξωστρέφεια, έτοιμο να αδράξει κάθε ευκαιρία ανάπτυξης, ένα Δήμο που θα λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς, ικανό να σταθεί δίπλα σε κάθε δημότη που δοκιμάζεται λόγω της ευρύτερης οικονομικής κρίσης, που διατηρεί όμως ακόμα και σήμερα ζεστή τη φλόγα της ελπίδας για το αύριο των παιδιών του» !

Στις παραπάνω επισημάνσεις προχώρησε ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»-υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού του οποίου ηγείται, και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, στις 8:00 το βράδυ στο κινηματοθέατρο ΡΕΧ.

Όπως έκανε γνωστό, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, στην αυριανή ανοικτή εκδήλωση της Τετάρτης, θα αναλυθεί η αυτοδοικητική πρόταση του Δημοτικού Συνδυασμού «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», που σχετίζεται με την πολιτική επαναλειτουργία του δήμου, ενώ θα γίνει εκτενής αναφορά στις προτεραιότητες και στους βασικούς άξονες που τίθενται προς υλοποίηση το επόμενο χρονικό διάστημα.

-Κύρια στόχευση μας-δήλωσε- είναι η πολιτική επαναλειτουργία του Δήμου, και θα «δήσουμε –πρόσθεσε-όλες μας τις δυνάμεις για να το επιτύχουμε αυτό!

-Μέλημα μας-ανέφερε- η ανάδειξη των τοπικών συμβούλων, σε άρχοντες του τόπου τους κι όχι όπως μέχρι σήμερα υφίσταται ως παρατηρητές των τεκταινόμενων του δήμου , ή αλλιώς ως «απλά νούμερα ενός προϋπολογισμού» .

-Επιδίωξη μας η στήριξη του τουρισμού, η επιβεβλημένη εξωστρέφεια του Δήμου, η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών οι οποίες χρήζουν αναδιοργάνωσης και σωστής καθοδήγησης του στελεχιακού τους δυναμικού , ώστε να ανταπεξέλθουν σε κάθε περίπτωση, στις σημερινές συνθήκες, επιτελώντας στο μέγιστο το ρόλο τους.

– Αφουγκραζόμαστε τα κελεύσματα των καιρών, δίνουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη του θαλασσίου μετώπου Αγίου Νικολάου, από το Σίσσι, στην Ελούντα μέχρι το Καλό Χωριό,-μια ζώνη που θα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει σωστά-ανταποδοτικά προς το Δήμο, σε συνεργασία με τους ανθρώπους που ζουν, λειτουργούν και γνωρίζουν τις ανάγκες του τόπου τους, ώστε να προκύψει το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος των ίδιων τοπικών τους κοινωνιών.

– Κάνουμε σαφές –επεσήμανε- ότι οι εκκρεμότητες στην περιοχή της Νεάπολης (σχέδιο πόλης) ουσιαστικά έχουν ποδηγετήσει την ανάπτυξη της Δημοτικής ενότητας ποικιλοτρόπως, ωστόσο παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, δηλώνουμε είμαστε έτοιμοι οσάκις εμφανίζονται δυνατότητες χρηματοδότησης σε διάφορους τομείς εμείς να έχουμε στα χέρια μας έτοιμες μελέτες, σε επίπεδο τέτοιο που να μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

Οι θέσεις καθώς και το πρόγραμμα τους συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη» έχουν ήδη αναρτηθεί στο site του συνδυασμού, ενώ άμεσα θα κοινοποιηθούν σε όλους τους πολίτες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, κάλεσε τους πολίτες του Αγίου Νικολάου, να συμμετάσχουν στην αυριανή ανοικτή εκδήλωση, καταθέτοντας τις προτάσεις τους για τη δημιουργία μιας ανθρώπινης πόλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook