Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς:

"Η φετινή πρωτομαγιά αποτελεί ευκαιρία να θυμηθούμε πως κάθε νίκη ο λαός την κέρδισε με θυσίες και αγώνες, με ενότητα και κοινή δράση.

Σήμερα που ολόκληρη η κοινωνία βάλλεται από τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σήμερα που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εργασιακής ισοπέδωσης και μετατρέπεται σε μια απέραντη ζώνη φθηνής και ευέλικτης «εργασίας» χωρίς δικαιώματα, σήμερα που η χώρα βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά σε ανθρωπιστική κρίση, το μήνυμα της Πρωτομαγιάς, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να μας κινητοποιήσει ξανά.

Στην Ελλάδα των μνημονίων εφαρμόζονται οι πιο ακραίες πολιτικές της ανεργίας και της φτώχειας, ενώ η συγκυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί τις πιο αντεργατικές ρυθμίσεις τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους ώστε να κάμψει κάθε φωνή αντίδρασης.

Με το πρόσφατο νομοσχέδιο ξεπουλιέται το τραπεζικό σύστημα της χώρας, θεσμοθετείται το «σκλαβοπάζαρο» των εργαζομένων, περικόπτονται δραματικά μισθοί και συντάξεις ενώ δρομολογείται ήδη η εφαρμογή νέου μνημονίου που θα δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα.

Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να αντιδράσουμε!

Μόνη απάντηση αποτελούν οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες που θα εμποδίσουν την ισοπέδωση της χώρας , που θα οδηγήσουν στην ακύρωση των μνημονίων και που θα ανοίξουν το δρόμο της ελπίδας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της κοινωνικής αξιοπρέπειας.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ καλεί τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Πέμπτη 1η του Μάη, στις 10.00 π.μ, στο ΕΚΗ."