Η Γενική Συνέλευση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18/5) το απόγευμα μέσα σε εξαιρετικό κλίμα. Τα μέλη του Ν.Ο.Χ ενέκριναν την υπερψήφιση του διοικητικού και οικονμικού απολογισμού αλλά και του οικονομικού προϋπολογισμού. Η διοίκηση του Ομίλου με την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε σίγουρα πάει πιο δυνατή και γεμάτη κουράγιο για την δύσκολη συνέχεια και την επόμενη χρονιά, που αναμένεται να περιλαμβάνει πολλά προβλήματα.

Η πρόεδρος του Ν.Ο.Χ., Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη δήλωσε σχετικά με τη Γ.Σ.: «Πραγματικά αισθανόμαστε βαθιά προβληματισμένοι για την χρονιά που θ’ ακολουθήσει. Τουλάχιστον, είδαμε ότι έχουμε την κατανόηση από τον κόσμο, ο οποίος γνωρίζει το πρόβλημα και είναι κοντά μας. Αυτό εκλάβαμε από την θετική ψήφο για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Φέτος κάναμε το καλύτερο δυνατό. Και αυτό δεν ήταν ούτε οι αγωνιστικές επιτυχίες, που δεν έλειψαν, ούτε οι μεγάλες διοργανώσεις, που σίγουρα έλειψαν από τα Χανιά. Το καλύτερο δυνατό για εμάς ήταν η επιβίωση και θα συνεχίσει να είναι. Μέσα στην \”επιβίωση\” συμπεριλαμβάνονται και ο αθλητισμός και ο μαζικός αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός. Δεν ξέρω αν είναι πολύ δύσκολο να τα επιτύχουμε όλα μαζί. Θα κάνουμε πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια κι αυτό θέλω πραγματικά να το πω προς όλους».

Το «φλέγον» ζήτημα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν αυτό του κολυμβητηρίου Χανίων, με τα τόσα προβλήματα που έχουν προκύψει φέτος με την 50άρα πισίνα. Η εκπρόσωπος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, που είναι και ταμίας του Ν.Ο.Χ., Αλέκα Πατσιά-Ορφανουδάκη γνωστοποίησε τις προτάσεις που μελετάει το Ε.Α.Κ. σχετικά με το θέμα αυτό : «Το πρώτο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει \”σύνδεση\” της 50άρας πισίνας με την 25άρα και την 12,5άρα ούτως ώστε να μη ζεσταίνουμε το καλοκαίρι τις δύο αυτές δεξαμενές που θα μας κόστιζε σε πετρέλαιο κίνησης αντί για θέρμανσης. Το δεύτερο είναι το νερό που υπερχειλίζεται και το οποίο καθημερινώς φτάνει τα 50 με 100 κυβικά, εάν σκεφτείτε ότι η επιφάνεια της 50άρας είναι ένα στρέμμα και της 25άρας 500τ.μ. Και το τρίτο είναι η αλλαγή των καυστήρων θέρμανσης πετρελαίου με κάτι πιο σύγχρονο, πιο οικολογικό και πιο σωστό. Επειδή η θέση των πισινών είναι τέτοια χωροταξικά που δεν βοηθά να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά, σκεφτόμαστε τις θερμικές αντλίες νερού οι οποίες κοστίζουν το μισό απ’ ό,τι το πετρέλαιο θέρμανσης και έχουν την ίδια ακριβώς απόδοση».
Στη Γενική Συνέλευση, που πρραγματοποιήθηκε με πολύ δημοκρατικό τρόπο, όλα τα μέλη του Ν.Ο.Χ. κατέθεσαν τις απόψεις τους για την επίλυση των προβλημάτων, που παρουσιάστηκαν φέτος, με τον λόγο μεταξύ άλλων να παίρνουν, δύο πρώην πρόεδροι, ο κ. Αναστάσιος Τσόντος και ο κ. Κωνσταντίνος Μανιουδάκης. Τα μέλη της διοίκησης του Ν.Ο. Χανίων άκουσαν με μεγάλη προσοχή τις παρατηρήσεις και τις διάφορες προτάσεις που κατατέθηκαν στη Συνέλευση και σε κάθε περίπτωση, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα παρθούν όλες εκείνες οι αποφάσεις που θα εξασφαλίσουν τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Ομίλου.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook