Στις νέες και στους νέους – σε ηλικία – υποψηφίους αναφέρεται ανακοίνωση του συνδυασμού \”Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αυτοδιοίκηση στα Χανιά – Πρώτα ο Άνθρωπος\”.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

\”Συνήθως η συμβολή των νέων στους δημοτικούς συνδυασμούς αναζητείται απλώς προεκλογικά και αντιμετωπίζονται ως συμπλήρωμα για την έξωθεν καλή μαρτυρία στο ψηφοδέλτιο ή ως φορείς σταυρών, ενώ παραμερίζονται μετά τις εκλογές. Γεγονός που εντείνει τη δυσπιστία και την απαξίωση της συμμετοχής της γενιάς μας στα κοινά.

Εμείς, οι νέοι που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος είμαστε από την αρχή συμμέτοχοι μιας συλλογικής και δημοκρατικής διαδικασίας, που αφορά όλους τους τομείς δράσης της δημοτικής μας κίνησης. Από τη σύστασή της μέχρι την εκλογή επικεφαλής, τη διαμόρφωση του προγράμματος, την υλοποίηση δράσεων και την ανάδειξη προβλημάτων και λύσεων.
Δεν αρκούμαστε στη διαμαρτυρία και την αποχή. Δεν ενδιαφερόμαστε για ρουσφέτια και δεν αναθέτουμε σε κανέναν τη διαχείριση της καθημερινότητας και του μέλλοντός μας. Διεκδικούμε να ακουστεί η γνώμη μας, συνδιαμορφωνόμαστε μέσα από το διάλογο, συμμετέχουμε.
Η λογική της αποχής που τους θέλει «όλους να είναι ίδιοι», η λογική της ανάθεσης που ανακηρύσσει «άλλους ως αρμόδιους», η λογική του ηγέτη ή του επιτελείου που επιτρέπει οι αποφάσεις να παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες, υπονομεύει το μέλλον μας.
Πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή δεν είναι ένας ουδέτερος θεσμός, ανήμπορος να δράσει ενάντια στις κεντρικές πολιτικές που στρέφονται κατά των πολιτών. Έχει δυνατότητα και υποχρέωση να πάρει πρωτοβουλίες και να στηρίξει τους δημότες να αντισταθούν. Να επιδείξει έμπρακτη αλληλεγγύη στους νέους που πλήττονται. Να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και όχι επισφάλειας με 5μηνες συμβάσεις. Να εισάγει δομές τεχνικής κατάρτισης των νέων. Να στηρίξει τους νέους αγρότες που επιστρέφουν στη γη, με τεχνογνωσία και παροχές. 
\"\"

Να αγκαλιάσει τις συλλογικότητες της πόλης που επιτελούν κοινωνική πολιτική, στο κενό που αφήνει η αδράνεια και η συμπόρευση με την κυβέρνηση. Να ανοίξει για τους πολίτες τα άδεια κτίρια που στέκουν σαν κουφάρια σε όλη την επικράτεια του δήμου. Να υποστηρίξει τις πολιτιστικές ομάδες και να ενθαρρύνει την πολιτιστική δραστηριότητα με ανοιχτούς χώρους πολιτισμού και άθλησης. Να δημιουργήσει υποδομές για τους φοιτητές και τους επισκέπτες της πόλης.
Στο ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το δήμο Χανίων, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Σαρρή, συμμετέχουν: 
Ο Βλαχάκης Άρης (υποψ. δημ. σύμβουλος στη δημοτική ενότητα Σούδας), φοιτητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Γεωργαντά Μαριλένα (υποψ. κοιν. σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Χανίων), φοιτήτρια, ο Δαύλιας Ορέστης (υποψ. κοιν. σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Μουρνιών), φοιτητής στη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνείου Κρήτης, η Καδίτη Κωνσταντίνα (υποψ. κοιν. σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Αγ. Μαρίνας), άνεργη – φοιτήτρια, ο Κλουβιδάκης Γιάννης (υποψ. δημ. σύμβουλος στη δημοτική ενότητα Χανίων), φωτογράφος, μέλος της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων, ο Kλωνιζάκης Μίλτος (υποψ. δημ. σύμβουλος στη δημοτική ενότητα Χανίων), πολ. μηχανικός, η Κουλουμπράκη Μαρία (υποψ. κοιν. σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Σούδας), εργαζόμενη στο αεροδρόμιο Χανίων, η Λιοδάκη Δήμητρα (υποψ. κοιν. σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Σούδας), άνεργη θεατρολόγος, η Μαθιουδάκη Κλειώ (υποψ. κοιν. σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Χανίων), άνεργη, ο Μανιουδάκης Ραφαήλ (υποψ. δημ. σύμβουλος στη δημοτική ενότητα Ελ. Βενιζέλου), φοιτητής στο Τμήμα Πληροφορικής ΤΕΙ Ηρακλείου, ο Μαρκαντωνάκης Γιώργος (υποψ. κοιν. σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Αγ. Μαρίνας), φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Χανίων, η Παπαγεωργίου Εύη (υποψ. κοιν. σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Σούδας), ο Περάκης Μανώλης (υποψ. κοιν. σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Περιβολίων Κυδωνίας), φοιτητής, η Σκουλούδη Άρτεμη (υποψ. δημ. σύμβουλος στη δημοτική ενότητα Χανίων), φοιτήτρια στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνείου Χανίων, ο Στυλιανακάκης Ανδρέας (υποψ. κοιν. σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Σούδας), φοιτητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Τροχαλάκης Αντώνης (υποψ. δημ. σύμβουλος στη δημοτική ενότητα Χανίων), ξενοδόχος.
Όλοι εμείς δεν ανεχόμαστε την περιθωριοποίησή μας, είμαστε εδώ για να κάνουμε πραγματικότητα τη συλλογική και δημοκρατική λειτουργία της δημοτικής αρχής.

* Tη φωτογραφία των νέων τράβηξε ο φωτογράφος Γιάννης Κλουβιδάκης.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook