Σε περιοδεία στη Δημοτική Αγορά και το εμπορικό κέντρο Χανίων βρέθηκε πολυμελές κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Νίκο Παπαντωνάκη, υποψήφιο δήμαρχο Χανίων και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, Νίκο Κατσαντώνη, Νίκο Μπουρμπάκη, Μανώλη Παπαδομανωλάκη, Μαρία Πενταράκη και Θύμιο Κανιολάκη. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού "ο Νίκος Παπαντωνάκης συζήτησε με τους καταστηματάρχες για το πώς έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές που ακολουθούνται από τη συγκυβέρνηση με τις ευλογίες του Δήμου και της Περιφέρειας Χανίων, αλλά και τα μέτρα που χρειάζονται για τη συντήρηση της Δημοτικής Αγοράς.

Απασχόλησε ιδιαίτερα η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που σημαίνει εξόντωση για τους μικρούς εμπόρους και ΕΒΕ, και την ίδια ώρα εκατομμύρια νέα κέρδη για τα πολυκαταστήματα και τους μεγαλέμπορους. Κατά κοινή ομολογία, από το αγοραστικό κοινό δε λείπουν οι μέρες για τα ψώνια του, αλλά τα χρήματα, γι’ αυτό ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε σε κοινό αγώνα τους καταστηματάρχες με τους εμποροϋπαλλήλους για την περιφρούρηση της κυριακάτικης αργίας.

Τα χαράτσια, η αυξημένη φορολογία, οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ, δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια για την τουριστική σεζόν. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μία ανάσα, αλλά δε μπορούμε να μείνουμε μόνο εκεί. Κάλεσε τους καταστηματάρχες να βγάλουν συμπεράσματα από την ακολουθούμενη πολιτική και τα κόμματα που την άσκησαν, από τους τοπικούς φορείς και τη στάση τους απέναντι στα οξυμένα προβλήματά τους και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές να στηρίξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση."