Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
μια υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές έχει νόημα μόνο αν υποβάλλεται για τη δημιουργία. Πρέπει να έχει έμπνευση, καθαρές προτάσεις. Να είναι χωρίς συμβιβασμούς – όπως γράφει κι ο νομπελίστας ποιητής.
Η πρόκληση της ανάπτυξης της χώρας μέσω αυτοδιοικούμενων περιφερειών απαιτεί συμμετοχή, τόλμη, νέες ιδέες, όπου οι παλιές απέτυχαν. Η κρίση μας έμαθε ότι χρειάζεται να παραμερίσουμε κομματικές διαφορές και αντιπαλότητες. Να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ενώσουμε χέρια, ιδέες και δυνάμεις. Να ονειρευτούμε και να δουλέψουμε όλοι μαζί για να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας!
Κατά την άποψη μου, το πρόβλημα της χώρας είναι τόσο μεγάλο σήμερα και οι αλλαγές που πρέπει ακόμα να γίνουν τόσο ριζικές, που δεν υπάρχει ελπίδα να επιτευχθούν χωρίς μια στρατηγική συνεργασία των διαφορετικών πολιτικών και ιδεολογικών παραδόσεων. Η σύνθεση, η συμμαχία αυτή θα πρέπει να βασιστεί στα ακόλουθα 3 βασικά χαρακτηριστικά:
1. Να είναι ανεξάρτητη. Να είναι δηλαδή καθαρά και χωρίς συμβιβασμούς τοποθετημένη ενάντια στο σύστημα εξουσίας που μας οδήγησε εδώ. (αυτό το σύστημα δεν ήταν μόνο τα πολιτικά κόμματα).
2. Να είναι αντι-ιδεοληπτική. Αντί να τσακωνόμαστε ο ένας με τον άλλο (η συνήθης ελληνική πολιτική πραγματικότητα) να επιχειρήσουμε να συνθέσουμε τις διαφορετικές μας πολιτικές παραδόσεις. Τελικό κριτήριο η πολιτική και μεταρρυθμιστική αποτελεσματικότητα.
3. Να είναι ειλικρινής και κοντά στον κόσμο. Προπαντός κοντά στους παραγωγικούς Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα, ή ακόμα και στην ανεργία, ή στην κοινωνική οικονομία. Πολίτες που κατεξοχήν δεν εκπροσωπούνται από το σημερινό πολιτικό σύστημα.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης και οι συνεργάτες του απέδειξαν ότι μπορούν να διαχειριστούν ξεκάθαρα, έντιμα και δημιουργικά την Περιφέρεια, με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα.
Στο ερώτημα ποιάν / ποιόν ψηφίζουμε στην Περιφέρεια, η απάντηση είναι απλή: «αυτήν / αυτόν στον οποίο θα εμπιστευόμασταν τα κλειδιά του σπιτιού μας»! Με ευθύνη, ζέση και σεβασμό ζητώ την τιμή να είμαι ένας απ’ αυτούς και την ψήφο σας ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου! Ασυμβίβαστα κι υπεύθυνα σας ευχαριστώ από καρδιάς.
Φιλικά,
\"\"

Σύνθεση & Συνεργασία

Η δράση μου στην Περιφέρεια θα κατευθυνθεί με γνώμονα τις παρακάτω φιλελεύθερες αρχές
την αρχή της Επικουρικότητας, σύμφωνα με την οποία ο μικρότερος και πιο τοπικός φορέας αντιμετωπίζει το πρόβλημα που παρουσιάζεται στον πολίτη (Δήμος, Περιφέρεια, Κράτος).
την αρχή της Αυτοδιαχείρισης, σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια θα έχει δικούς της πόρους και διοικητική αυτοτέλεια σε κάθε κοινωνικό τομέα, όπως παιδεία, υγεία, περιβάλλον. Το κράτος έχει μόνο εποπτικό ρόλο.
την αρχή του Συνεργατικότητας, σύμφωνα με την οποία οι ευθύνες μεταφέρονται από το κράτος ή την Περιφέρεια σε επαγγελματικές ενώσεις, οι οποίες συμμετέχουν στη διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτικών αποφάσεων. Η Περιφέρεια (για λογαριασμό του κράτους) είναι ένα διαπραγματευόμενο ενδιαφερόμενο μέρος.
Επικεντρώνω τις προτεραιότητές μου στους ακόλουθους άξονες:
\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook