Η αφγανική αστυνομία συνέλαβε τους γονείς μιας 14χρονης οι οποίοι έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά ενός ιερωμένου για να τον εκδικηθούν για τις αλλεπάλληλες σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον του κοριτσιού.
Σύμφωνα με ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την τελευταία περίοδο παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση στις βίαιες επιθέσεις εναντίον γυναικών στο Αφγανιστάν, μια χώρα όπου οι γυναίκες αγωνίζονται σκληρά για τα δικαιώματά τους μετά την ανατροπή των Ταλιμπάν, το 2001.
Η Χαντίτζα Γιακίν, η επικεφαλής της υπηρεσίας γυναικείων υποθέσεων της επαρχίας Μπάγλαν, στο βόρειο Αφγανιστάν, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η 14χρονη αποκάλυψε πριν από τέσσερις μήνες στους γονείς της ότι είχε δεχτεί επίθεση.
Ο πατέρας προσκάλεσε τον δράστη, έναν 32χρονο μουλά, για δείπνο στο σπίτι του το βράδυ της Δευτέρας.
\”Του έκοψα τα αυτιά και τη μύτη\” παραδέχτηκε ο πατέρας Άμπντουλ Κάχαρ, από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται. \”Δεν ξέρω αν τ\’ αυτιά τα έφαγε η γάτα, όμως τη μύτη την πέταξα στην αποχέτευση\”, πρόσθεσε.
Οι γονείς του κοριτσιού συνελήφθησαν σήμερα. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας του Μπάγλαν, ο Κάχαρ έδεσε τον μουλά χειροπόδαρα και τον ακρωτηρίασε για να τον εκδικηθεί. Ο μουλάς αρνείται ότι βίασε την ανήλικη, όμως η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του.
Σε ορισμένες περιοχές του Αφγανιστάν, ιδίως στην επαρχία, ο ισλαμικός νόμος (σαρία) υπερισχύει του συνταγματικού δικαίου. \”Αν λειτουργούσε ο νόμος, τότε θα έπρεπε να τον τιμωρήσουν ακόμη πιο αυστηρά\”, είπε για τον μουλά η ντυμένη με μπούρκα μητέρα της 14χρονης.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook