Καλή παρουσία είχαν οι αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων στα πανελλήνια πρωταθλήματα.
Η ενημέρωση του ΙΟΧ:
Τη συμμετοχή τους σε πανελλήνιο πρωτάθλημα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επτά αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, εκ των οποίων οι έξι για πρώτη φορά, με την προσπάθειά τους να χαρακτηρίζεται αξιέπαινη.
Συγκεκριμένα, οι Δήμητρα Χριστοφορίδη, Ναταλία Νίλσεν και Λευτέρης Μανιουδάκης πήραν μέρος στο πρωτάθλημα για σκάφη τύπου Laser 4.7 που διεξήχθη στο Γαλαξίδι (23-26/4) ενώ οι Νίκος Κοζωνάκης, Γιώργος Ζαχαριουδάκης, Μαρία Κοζωνάκη και Αργυρώ Μαλεκάκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 11χρονων για την κατηγορία Optimist το οποίο φιλοξενήθηκε στην Ιτέα (23-26/4).
Η καλύτερη επίδοση ανήκε στη Δήμητρα Χριστοφορίδη η οποία κατέλαβε την 13η θέση, ωστόσο όλοι οι αθλητές του Ι.Ο.Χ. είχαν αρκετά καλή παρουσία.
Στο πανελλήνιο του Γαλαξιδίου στο οποίο πήραν μέρος συνολικά 115 αθλητές και αθλήτριες, οι καιρικές συνθήκες εξελίχθηκαν σε πολύ δύσκολες, με τους ανέμους να πνέουν πολύ δυνατοί αλλά και ν’ αλλάζουν συχνά κατευθύνσεις δυσκολεύοντας έτσι τους διαγωνιζομένους.
Την 1η θέση στην κατηγορία των Αγοριών κέρδισε ο Ορέστης Παπαδόπουλος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, με τον Λευτέρη Μανιουδάκη να τερματίζει 65ος. Όσον αφορά τον Οδυσσέα Μάμαλη, που υπό άλλες συνθήκες ίσως να εξελισσόταν εκ των πρωταγωνιστών της διοργάνωσης, είχε την ατυχία να υποστεί γαστρεντερίτιδα τη μέρα που ξεκινούσαν οι αγώνες κι έτσι αναγκάστηκε να απουσιάσει.
Στην κατηγορία των Κοριτσιών, νικήτρια αναδείχτηκε η Βέρα Καλαντζή του Ν.Ο. Αίγινας, με τη Δήμητρα Χριστοφορίδη να καταλήγει στην 13η θέση και τη Ναταλία Νίλσεν στην 24η.
Στο πανελλήνιο των 11χρονων, οι συμμετοχές ήταν πολύ περισσότερες, φτάνοντας τις 196 σε σύνολο. Στα Αγόρια, όπου πήραν μέρος 137 αθλητές, ο Νίκος Κοζωνάκης κατέλαβε την 33η θέση, έχοντας μία εξαιρετική παρουσία ενώ ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης τερμάτισε 129ος. Νικητής ήταν ο Οδυσσέας Σπανάκης του Ι.Ο. Πειραιά.
Και, στα Κορίτσια, με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 59, η Μαρία Κοζωνάκη ήταν 52η και η Αργυρώ Μαλεκάκη 56η. Όσον αφορά τη νικήτρια των αγώνων, αυτή ήταν η Εβελίνα Μπιλιρή του Ν.Ο. Ωροπού.
Για την προσπάθεια της ομάδας του, ο προπονητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, Βασίλης Πολίτης, έμεινε πολύ ευχαριστημένος συγχαίροντας τα παιδιά για τις επιδόσεις τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook