Με γυναικεία ξανθιά περούκα, γυναικεία ρούχα και κραγιόν κυκλοφορούσε μέχρι τη Δευτέρα ο επικίνδυνος καταζητούμενος Ανδρέας Ονουφρίου ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη από τον Ειδικό Αντιτρομοκρατικό Ουλαμό της Κυπριακής Αστυνομίας.

Ο Ονουφρίου είχε καταφέρει να φύγει μέσα από τα χέρια 10 αστυνομικών την περασμένη Πέμπτη ενώ χθες μπόρεσε να πάρει μέσα από το σπίτι που διαμένουν οι αδελφές του τον τετράχρονο γιο του.

Τα ίχνη του εντοπίστηκαν από ένα σουβλάκι που παρήγγειλε φίλος του για την 35χρονη Βιετναμέζ σύντροφο του καταζητούμενου η οποία είναι προφυλακισμένη. Η αστυνομία έθεσε υπό παρακολούθηση τον άνθρωπο που παρήγγειλε το σουβλάκι και εντόπισε το σπίτι του στη Λεμεσό αλλά και ένα εξοχικό σε ορεινό χωριό.

Σήμερα το πρωί έγιναν ταυτόχρονες επιχειρήσεις και στα δύο σπίτια. Στο χωριό Λάγεια εντοπίστηκε ο Ονουφρίου ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς προσπάθησε να διαφύγει πυροβολώντας με αυτόματο G3 εναντίον τους. Πίσω του έτρεχε ο τετράχρονος γιος του. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα και του ζήτησαν να παραδοθεί. Ο καταζητούμενος συνέχισε να τρεχει αλλά βρέθηκε σε αδιέξοδο ενώ οι αστυνομικοί πυροβολούσαν στον αέρα. Τελικώς πέταξε το όπλο και παραδόθηκε.

Στο σπίτι που κρυβόταν βρέθηκε εκτός από το αυτόματο G3, ένα πιστόλι, ένα κυνηγετικό και δύο τόξα. Όλα τα όπλα ήταν οπλισμένα και έτοιμα για χρήση. Βρέθηκε επίσης ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί.

Ο Ονουφρίου αναμένεται να αντιμετωπίσει βαρύτατες κατηγορίες και να επανέλθει στη φυλακή στην οποία έζησε για 18 χρόνια μετά από απόπειρα δολοφονίας δικαστή και της κόρης του το 1996.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook