Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη ο 1ος Ορεινός αγώνας « Μινωικό Μονοπάτι Μύθων Ιεράπετρας», που συνδιοργάνωθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης ,τον Ομιλο Υπεράποστάσεων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύθων .

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του Μυθιανού Βασίλη Ζαχαρόπουλου διακεκριμένου επιστήμονα Πρόεδρου στα ΤΕΙ Κρήτης .

\"\"

Ένας αγώνας που στήθηκε με υπομονή , μεράκι και που τελικά εκπλήρωσε όλες τις επιθυμίες των αθλητών , συμμετεχόντων και της διοργάνωσης.

Πάνω από 120 δρομείς , ποδηλάτες , πεζοπόροι ξεχύθηκαν στα πανέμορφα δάση της ευρύτερης περιοχής των Μύθων και Σελακάνου και Μινώ σε ένα πανέμορφο ανοιξιάτικο τοπίο .

Ένας αγώνας 26 απαιτητικών χλμ και 1300 μέτρων θετικής υψομετρικής ανάβασης και κατάβασης μέσα σε άλλοτε χωμάτινα μονοπάτια και άλλοτε σε πέτρινο και βραχώδες , κακοτράχαλο έδαφος .

\"\"

Οι αθλητές πραγματοποίησαν ένα μικρό άθλο για να τερματίσουν τον δύσκολο αλλά παράλληλα όμορφο αυτό αγώνα.

Συμμετείχαν αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και από εξωτερικό, από ανάμεσα τους ο Νορβηγός αθλητής της Salomon Norwegian Thomas Andersen που μας τίμησε με την παρουσία του. Ένας έμπειρος και σπουδαίος αθλητής του ορεινού τρεξίματος ,όπου στην χώρα τον αποκαλούν «αρκούδα και λύκο» επειδή καθημερινά τρέχει απεριόριστα χιλιόμετρα στα χιονισμένα βουνά της περιοχής του.

\"\"

Ο Αρκουμάνης Φάνης από την Άρτα ένα από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές ο οποίος πήρε και την νίκη στον αγώνα. Ο δικός μας ο Παντελής Καμπαξής από τον Σύλλογο Μαραθονοδρόμων Κρήτης αυτός ο μέγιστος αθλητής με σειρά διακρίσεων και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Ο Δημήτρης Τρουπής ένας σπουδαίος αθλητής με μεγάλες επιδόσεις και σε αγώνες ultra αλλά και μικρότερους αγώνες, που ήρθε και έτρεξε συμμετοχικά αλλά πού κάλυψε το γεγονός δημοσιογραφικά μέσα από το site advendure.com .

Στο αγωνιστικό μέρος νικητές ήταν Ο Φάνης Αρκουμάνης με 2:23:10 δεύτερος στους άντρες ο Παντελής Καμπαξής με 2:26:01 και τρίτος ο Thomas Andersen της Salomon με 2:30:55. Στις γυναίκες η Δήμητρα Βίτσα με 3:38:45 , στην 2η θέση τερμάτισε η Flora Beti με 3:46:24 στην 3η θέση η Ρουθ Τζέκινσον με3:53:53 .

Μετά το τέλος του αγώνα , ποδηλατοβόλτας, πεζοπορίας και μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια του καιρού να τα χαλάσει με μια παροδική μπόρα , έγιναν οι απονομές παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη , του αντιδημάρχου Ζερβάκη Εμμ. και του Δημοτικού Συμβούλου Γαλάνη Χρήστου και κατόπιν ακολούθησε η φιλοξενία και το παραδοσιακό γεύμα προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου των Μύθων .

\"\"

Επειδή οι αγώνες ορεινού τρεξίματος απαιτούν πολλή δουλειά και οργάνωση έτσι ώστε να διεξαχθούν με ασφάλεια και επάρκεια οι διοργανωτές ευχαριστούν ιδιαίτερα τους:

1. Λέσχη τετρακίνησης Ιεράπετρας και τον Γιάννη Μπαρούμα που με τα ειδικής κατασκευής αυτοκίνητα τους μπόρεσαν να επέμβουν και να βοηθήσουν στην οργάνωση του αγώνα και της ποδηλατοβόλτας σε κάθε δυσπρόσιτο και όχι μόνο, σημείο της διαδρομής.

2. Το Σώμα Σαμαρειτών Ιεράπετρας και την αρχηγό Δέσποινα Χριστάκη που στηρίζουν πάντα τέτοια γεγονότα και που χωρίς την βοήθεια τους ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση τέτοιων δύσκολων οργανωτικά δραστηριοτήτων.

3. Την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης και τον εκπρόσωπο Λιόκαλο Αντώνιο που με την παρέμβαση τους δημιουργήθηκε ένα δίκτυο επικοινωνίας με πλήρη κάλυψη από όλα τα κρίσιμα ή απομονωμένα σημεία της διαδρομής (φαράγγια , δάση , ρέματα , σταθμοί τροφοδοσίας κτλ) .

4. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύθων και τα ακούραστα μέλη του για την βοήθεια στην οργάνωση και την υποδειγματική φιλοξενία τους προς όλους τους συμμετέχοντες συνοδούς κτλ

5. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σελακάνου γιατί την συνεισφορά του στον καθαρισμό και την συντήρηση των μονοπατιών στο Σελάκανο.

6. Τους υποστηρικτές μας , την Περιφέρεια Κρήτης , τον Δήμο Ιεράπετρας, την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας

7. Τους χορηγούς μας «Συνταγή Αντωνακάκης Ματθαίος & Εμμανουήλ» που πρόσφερε τα τεχνικά μπλουζάκια στους συμμετέχοντες, τις εταιρίες Ε. Ζερβάκης (Ζωοτροφές), Φυτογένεση, Καπινιάρης, Βιοθέρμ, Επακ, Σούπερ μάρκετ ΙΝΚΑ, Κρεοπωλείο Βαρδιάμπασης, Εσπερίδες hotel, ΑΝΕΚ , ΤΕΛΕΚΡΗΤΗ, FRITZART .

Το ορεινό τρέξιμο έχει πάρει πλέον το δικό του «ανοδικό μονοπάτι» και εδώ στην Κρήτη με πολλές υποσχέσεις αλλά και εκπλήξεις και προοπτικές για το μέλλον αφού το αξίζουμε όλοι εμείς που τρέχουμε , αλλά πάνω από όλα ο τόπος μας που αναδεικνύεται και προβάλλεται μέσα απ΄αυτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook