Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου:

\”Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο το 1866 είναι, στην Ελλάδα του 2014, περισσότερο από ποτέ επίκαιροι και δείχνουν το δρόμο για τους αγώνες του σήμερα. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενζέλου αφού διέλυσε κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και κατήργησε κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών, οδηγώντας τη χώρα μας σ ένα εργασιακό μεσαίωνα και στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, θέλει να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο με ένα νέο μνημόνιο. Το success story μέχρι σήμερα περιλαμβάνει:

– Πραγματική ανεργία πάνω από το 30%, και στου νέους στο 60%.

– Δημόσιο χρέος 320 δις ευρώ.

– Διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας και κοινωνικής πρόνοιας με στόχο την ιδιωτικοποίηση της υγείας και σειράς δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών.

– Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, τραπεζικού συστήματος έναντι πινακίου φακής κοκ..

Ο κατάλογος της καταστροφής και της δυστυχίας δεν έχει τέλος. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα βγάλουν από τα συρτάρια τους καινούργια επώδυνα μέτρα και ένα νέο μνημόνιο ακόμα πιο σκληρό και άδικο από τα προηγούμενα, θα έρθουν νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, πλήρης κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

Ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα τέλος στον κατήφορο της πατρίδας και του λαού μας, να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας και ανατροπής σε ολόκληρη την Ευρώπη. Να βροντοφωνάξουμε φτάνει πια στις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και μιζέριας που διαλύουν την κοινωνία, τη δημοκρατία και καταστρέφουν τα όνειρα μας.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, οι οποίες συνθλίβουν τους ευρωπαϊκούς λαούς, εμείς προτάσσουμε τους αγώνες των εργαζομένων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Αυτός θα είναι ο Μάης της Αριστεράς, της ανατροπής και της ελπίδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, αυτή την Πέμπτη 1 Μάιου 2014 και ώρα 10:00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook