Η οδική ασφάλεια, η διαχείριση των υδάτινων πόρων αλλά και η ανάπτυξη ενός υγιούς επιχειρηματικού μοντέλου ήταν μερικά από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης του υποψηφίου ευρωβουλευτή με την “Ελιά”, Γιώργου Παπακωνσταντή, στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης στην Αγυιά Χανίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Λευτέρης Κοπάσης παρουσίασε στο Γιώργο Παπακωνσταντή τους κύκλους πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Οργανισμός, μεταξύ των οποίων είναι και η διαχείριση των υδάτινων πόρων και ιδιαίτερα τα έργα που αφορούν στο φράγμα του Αποσελέμη, που υδροδοτεί τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου αλλά και τα φράγματα Ποταμών και Βαλσαμιώτη, τα οποία ήδη, μετά και την έναρξη της λειτουργίας τους, θα συμβάλλουν σημαντικά στην άρδευση καλλιεργειών που βρίσκονται στους νομού Ρεθύμνου και Χανίων αντίστοιχα.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντής ζήτησε από το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ να ενημερωθεί και για το μείζον θέμα της οδικής ασφάλειας, με φόντο τα πρόσφατα σοβαρά τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Στη συζήτηση συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), Γιώργος Αγαπάκης.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την “Ελιά” χαρακτήρισε την οδική ασφάλεια ως ζήτημα μείζονος σημασίας. Μάλιστα, επισήμανε πως είναι αδήριτη ανάγκη ο ΟΑΚ να διαδραματίζει, πάντοτε σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, μεγαλύτερο ρόλο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη ενεργειών για την καλύτερη ενημέρωση των Κρητών στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας, με σκοπό να περιοριστούν σε σημαντικό βαθμό τα θύματα στην άσφαλτο.

Παράλληλα, ο Γ. Παπακωνσταντής έδωσε έμφαση στην εκπόνηση μελετών στρατηγικού σχεδιασμού, ώστε να καταρτιστεί ένα άρτιο και πλήρως καθετοποιημένο σχέδιο για την ανάπλαση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Τέλος, ο Γ. Παπακωνσταντής ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ και για τις δράσεις του Οργανισμού αναφορικά με το ζήτημα της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Κρήτη. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ανάγκη διεπαφής και επικοινωνίας του ΟΑΚ με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, διακεκριμένα ερευνητικά κέντρα καθώς και φορείς όπως η Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τα Επιμελητήρια του νησιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook