Με δωρεάν διανομή των προϊόντων τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, που αντιδρούν στο νέο σχέδιο νόμου, που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στην αγορά του Κολωνού σημειώθηκε ένταση όταν ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί προσπάθησε με σπρωξιές να προσεγγίσει τους πάγκους για να παραλάβει τα τρόφιμα. Κάποιοι δε ανέβηκαν πάνω στους πάγκους με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να δυσκολεύονται να δώσουν τις σακούλες που είχαν ετοιμάσει και να γίνεται το αδιαχώρητο.

Σημειώνεται ότι τρόφιμα μοιράζονται σε επτά περιοχές της Αττικής: Στην Άνω Νέα Σμύρνη στην οδό Ελλησπόντου, στο Περιστέρι στον Άγιο Αντώνιο, στον Κολωνό στην οδό Επιδαύρου, στη Δραπετσώνα στην οδό Ρήγα Φεραίου, στη Νίκαια στην οδό Φιλαδελφείας, στο Μενίδι στο Δημαρχείο (Μποσδα) και στην Ελευσίνα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Ο συνωστισμός είναι μεγάλος και δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα και στη κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους παρακείμενους δρόμους, όπου πραγματοποιούνται οι κινητοποιήσεις αυτές.

Παράλληλα στην αγορά της Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί εκατοντάδες πολίτες προκειμένου να πάρουν από μία σακούλα με δωρεάν προϊόντα.

Από νωρίς το πρωί, πάνω από 150 παραγωγοί των προαναφερόμενων περιοχών βρίσκονται στην Καμάρα, μοιράζοντας δωρεάν φρούτα και λαχανικά, όπως τομάτες, αγγούρια, πιπεριές και μαρούλια.

«Από το συνωστισμό του κόσμου έχουμε μέχρι και λιποθυμίες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων των παραπάνω περιοχών (που αριθμεί 5000 μέλη), Βασίλης Μακρίδης.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook