Ένας νέος, ήδη καταξιωμένος επιστήμονας, με πολυετή εμπειρία στην έρευνα και τη διοίκηση επιχειρήσεων, ο Κωνσταντίνος Δ. Ξιφαράς, κάνει πράξη την πεποίθησή του ότι πρέπει οι νέοι και δοκιμασμένοι άνθρωποι να συμμετέχουν ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση, κατεβαίνοντας ως υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές με το συνδυασμό Δημοτική Πρωτοβουλία 100/5 – Ενωμένοι Χανιώτες του Άρη Παπαδόγιαννη.

Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε.) είναι Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης με εξειδίκευση στην Επιχειρησιακή Έρευνα και σκοπεύει ως τεχνοκράτης να αξιοποιήσει την πολύτιμη εμπειρία και τη μεθοδικότητά του σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη δημιουργία και την ανάπτυξη, που «με καινούργια υλικά και σύγχρονα εργαλεία θα χτίσει το αύριο της πόλης των Χανίων».

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Κώστας Ξιφαράς από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, θεωρεί πως η συγκυρία επιβάλλει τη συμμετοχή νέων επιστημόνων και τεχνοκρατών στα κοινά: «Η απόφασή μου εφράζει πρώτα από όλα τη θέση μου πως οι νέοι τεχνοκράτες είναι ο πλέον απαραίτητος και αποδοτικός μοχλός για την ανάπτυξη, καθώς μπορούν να εργαστούν και να δημιουργήσουν αξιοποιώντας νέα μοντέλα και δυνατότητες. Η διάθεσή μου για συμμετοχή στα κοινά του τόπου μου ξεκινά από τη βεβαιότητα πως η εμπειρία και η επιχειρηματική μου δράση μπορούν να έχουν απτά αποτελέσματα στη ζωή της πόλης και των δημοτών. Η τοπική αυτοδιοίκηση, ειδικά τώρα στη Νέα Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ, μπορεί να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί με τη λογική μιας σύγχρονης εταιρίας, με την αξιοποίηση κρατικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων. Γι΄αυτό μπορώ να προσφέρω, γιατί αυτό το έχω ήδη κατακτήσει ως επαγγελματική εμπειρία».

\"\"

Ο Κώστας Ξιφαράς έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος στην Ηγεσία των Υπουργείων Ανάπτυξης (2005-2006) και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 2013). Έχει, επίσης, διατελέσει Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αρμοδιότητα τόσο στη Διαχείριση της υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της επίτευξης των στόχων απορροφητικότητάς του, όσο και στο σχεδιασμό της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Είναι επίσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης και έχει διατελέσει Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / Τμήμα Δυτικής Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook