Στη Χερσόνησο Ηρακλείου στο ξενοδοχείο Creta Maris θα πραγματοποιηθεί φέτος, από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2014, το 41ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ). 

Το συνέδριο, η τελετή έναρξης του οποίου θα γίνει την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 στις 19.00, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης, του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθηνών και του Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ Κρήτης.

Το Συνέδριο της ΕΣΝΕ αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιστημονικές διοργανώσεις στο χώρο της υγείας στη χώρα μας και συγκεντρώνει περί τους 20.00 νοσηλευτές, καθώς και φοιτητές της Νοσηλευτικής από την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο καλωσόρισμα της, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Ελένη Κυρίτση:

«Ένα από τα βασικότερα καθήκοντα των νοσηλευτών όπως και όλων των επαγγελματιών υγείας είναι ο συνεχής αγώνας για την κατάκτηση των νέων δεδομένων της επιστήμης που υπηρετούν, προκειμένου να επαυξήσουν, να διατηρήσουν και να ανακτήσουν την υγεία των συνανθρώπων τους.

Παρά τα προβλήματα των καιρών, οι νοσηλευτές, μαθημένοι να ανταπεξέρχονται στα δύσκολα, δεν ανακόπτουν τη δια βίου εκπαίδευση και σε εποχές που νοσηλεύουν μετά πενίας, αλλά και μεγίστης ευσυνειδησίας ανταποκρίθηκαν στο αντάμωμα για ανταλλαγή νέων γνώσεων, προβληματισμών και ελπίδων».

Με το συνέδριο προβάλλεται ο κοινωνικός χαρακτήρας του έργου των Νοσηλευτών και παράλληλα προωθείται η νέα γνώση με τις σύγχρονες νοσηλευτικές προσεγγίσεις.

Τα θέματα του συνεδρίου άπτονται όλων των αντικειμένων που αφορούν το άρρωστο αλλά και το υγιές άτομο, όπως και τη νοσηλευτική γενικότερα ενώ αναμένεται κατά τη διάρκεια των εργασιών να απαντηθούν πολλά ερωτήματα που απασχολούν στο χώρο της υγείας.