Κλιμάκιο με την Αντιπεριφερειάρχη, κ. Μαίρη Λιονή, καθώς και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» επισκέφτηκαν περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου και συγκεκριμένα την Κάνεβο και τα Σελλιά, όπου και συζήτησαν την πρόοδο υλοποίησης του έργου «Διάνοιξη νέου τμήματος Παλέ-Αγκουσελιανά-Κάνεβος (επάρχιακή οδός 4)» καθώς και άλλα σημαντικά ζητήματα της περιοχής όπως η αποτελεσματικότερη σύνδεση των δημοτικών δρόμων με την εν λόγω επαρχιακή οδό καθώς και η βελτίωση του δρόμου Κάνεβος-Σελλιά (είσοδος στο φαράγγι Κοτσιφού) όπου λόγο ιδιομορφίας του εδάφους παρατηρούνται κατολισθήσεις και καθιζήσεις.

\"\"

\"\"

\"\"

Στο Ροδάκινο κύριο θέμα συζήτησης ήταν η πρόσβαση και φωταγώγηση της παλαιάς γέφυρας του χωριού, το οποίο παρότι αποτελεί αντικείμενο του Δήμου, η Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι εφόσον «ανοίξει» σχετική πρόσκληση στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) σε συνεργασία με το Δήμο θα γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες για να ενταχθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Κρήτης ανέλαβε την ένταξη και κατασκευή τη νέας γέφυρας Ροδακίνου (Π/Υ: 1.950.000 Ευρώ) η οποία και παραδόθηκε στην κυκλοφορία το Σεπτέμβρη του 2013. Στα Λευκόγεια συζητήθηκαν η αναβάθμιση του δρόμου Πλακιάς-Δαμνόνι-Λευκόγια, οδικό τμήμα το οποίο ήδη μελετάται, στα πλαίσια εκπόνησης συμπληρωματικών μελετών (Προϋπολογισμού 600.000 Ευρώ) για το υποστηρικτικό δίκτυο του Νότιου Οδικού Άξονα (Ακούμια – Άγιος Δημήτριος και Πλακιάς-Δαμνόνι-Λευκόγια και Σαχτούρια-Νέα Κρύα Βρυση).

\"\"

\"\"

\"\"

Φυσικά, στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων των χθεσινών επισκέψεων ήταν η επικείμενη κατασκευή (το έργο κατασκευάζεται) του Βιολογικού του Πλακιά με προϋπολογισμό περίπου 13.000.000 ευρώ, του μεγαλύτερου έργου διαχείρισης αποβλήτων στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook