Τελευταία ενημέρωση 16:10

Τραγικό τέλος για 32χρονο αλλοδαπό στο Καστέλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Η ξαφνική αδιαθεσία ενός άνδρα και οι σημαντικές ελλείψεις που καταγράφονται πλέον στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, μετά τις διαθεσιμότητες των οδηγών, έφεραν το μοιραίο, παρά το ότι οι διασώστες του Κέντρου Υγείας έσπευσαν με ….δικό τους αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, οικείοι του 32χρονου απο το Πακιστάν, ειδοποίησαν για το περιστατικό, όμως δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου για να μεταβεί εκεί.

Έτσι γιατρός και διασώστες πήγαν στο σπίτι του 32χρονου στο Καστέλι, με δικό τους αυτοκίνητο και όχι ασθενοφόρο.

Προσπάθησαν να σώσουν τον άτυχο Πακιστανό όμως φαίνεται πως ήταν ήδη αργά.

Ακόμα πιο αργά ήταν όταν στο σημείο έφτασε το ασθενοφόρο απο το Αρκαλοχώρι.

Το περιστατικό είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στον τομέα της υγείας, ενώ απο τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας σε ανακοίνωση αναφέρεται πως οι ελλείψεις και οι κίνδυνοι είχαν επισημανθεί εδώ και δύο εβδομάδες με επιστολή του Δημάρχου στον Υπ.Υγείας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

\”Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας έχει εδώ και 15 μέρες επισημάνει, με παρέμβαση του Δημάρχου κ. Ζαχαρία Καλογεράκη προς τον Υπουργό Υγείας, την επιτακτική ανάγκη άμεσης εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της αναγκαστικής απόσπασης οδηγών από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τονίζοντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την υγεία των ασθενών. Ελπίζουμε έστω και τώρα να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι.

Στην από τις 15-4-2014 επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης είχε αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,
Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας, Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου, που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς, όχι μόνο εντός των διοικητικών ορίων της περιοχής, αλλά και από τους όμορους Δήμους Βιάννου, Αρχανών – Αστερουσίων και Χερσονήσου. Λόγω του πλήθους των εξυπηρετούμενων καθημερινά πραγματοποιούνται δεκάδες διακομιδές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, προσφέροντας άμεση βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.
Ωστόσο, η θέση σε διαθεσιμότητα των οδηγών του ΕΚΑΒ είχε ως αποτέλεσμα να αποσπαστούν 3 οδηγοί Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η εξέλιξη αυτή έχει άμεση επίπτωση στην ομαλή ροή κάθε βάρδιας, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα παρουσίας οδηγών ασθενοφόρου σε όλες, θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών που δε διακομίζονται στα δύο Νοσοκομεία του Ηρακλείου.
Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση επίλυση του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού προβλήματος, αφού χωρίς την ύπαρξη οδηγών, τα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε διακομιδές ασθενών και να προσφέρουν ολοκληρωμένη παροχή άμεσης βοήθειας. Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση και μέριμνά σας για την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα από ολιγωρία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Αναμένοντας τις δικές σας άμεσες ενέργειες, αφού κάθε ώρα που περνάει επιτείνει το πρόβλημα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook