Σε συγκέντρωση στη Φορτέτσα μίλησαν , χθες, Τρίτη 29 Απρίλη, ο Μανώλης Συντυχάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, και ο Δημήτρης Βρύσαλης υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Βρύσαλης ανέφερε πως η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν πρωτοστατήσει στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο πέρασμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, στο ξεθεμελίωμα της Υγείας και της Παιδείας.

Ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο επαγγελματοβιοτέχνης που βλέπει το μαγαζί του να κλείνει, να μην τους δώσει δύναμη, να τους γυρίσεις την πλάτη. Να γυρίσει την πλάτη και στους επίδοξους σωτήρες, που έχουν όμως θεό την ΕΕ και την πολιτική εξαθλίωσης του λαού. Σε αυτές τις εκλογές το μήνυμα πρέπει να πάει από τις Βρυξέλλες μέχρι την συνοικία , την πιο μικρή κοινότητα, μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής, ισχυροποίησης των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ .

Ο Μανώλης Συντυχάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος , Γιώργος Γιάννικας, στην ομιλία τους επεσήμαναν πως δεν πρόκειται ο λαός να δει άσπρη μέρα όσο βρίσκεται μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, όσο δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και να γίνει ο ίδιος αφέντης στον τόπο του.

Τα ψέματα που έλεγαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα για την ΕΕ , ότι θα τρώμε με «χρυσά κουτάλια» πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκε στην ΕΕ, προειδοποίησε για το χαρακτήρα της και τα δεινά που θα φέρει στον εργαζόμενο λαό.

Το νέο ΕΣΠΑ που διαφημίζουν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, δεν πρόκειται να πάει σε έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά θα δοθεί σε «επενδύσεις» όπως λένε , δηλαδή τσάμπα χρήμα για να αυξήσει τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο.

Ακόμα και τα λίγα έργα που θα γίνουν , θα είναι στην λογική της ανταποδοτικότητας , δηλαδή θα βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη ο λαός. Με τον «Καλλικράτη» , το μνημόνιο για την τοπική διοίκηση και στηρίζεται από όλα τα Κόμματα και τις παρατάξεις -πλην ΚΚΕ και «Λαϊκής Συσπείρωσης»- ο δήμος μετατρέπεται σε φοροεισπράκτορα και «επιχειρηματία» με αποτέλεσμα να μειώνονται συνεχώς οι δαπάνες για έργα που θα υπηρετούν πραγματικά τους κατοίκους και τις ανάγκες τους. Δεν αρκεί η καταγραφή των προβλημάτων αλλά χρειάζεται παράλληλα και η λαϊκή παρέμβαση με οργανωμένο τρόπο.

Μπροστά στις εκλογές, όπως επεσήμαναν θα έρθουν διάφοροι «Μαυρογυαλούροι» να τάξουν πάλι , αλλά η Φορτέτσα αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα. Από το 2006 κοροϊδεύουν τους κατοίκους της περιοχής σχετικά με τη διάνοιξη της Σόλωνος που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την περιοχή , τόσο κυκλοφοριακό αλλά και ασφάλειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αντίστοιχα σε άθλια κατάσταση βρίσκονται και οι περιφερειακοί δρόμοι με αποτέλεσμα να προκαλούνται συνεχώς ατυχήματα. Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται και το σχολείο της περιοχής εδώ και 4 χρόνια και από καθαρή τύχη δεν έχουν θρηνήσει θύματα καθώς το κτήριο είναι γεμάτο ρωγμές, πέφτουν σοβάδες ενώ κατέρρευσε και ένα μπαλκόνι την ώρα της προσευχής.

Έχει γίνει 4 με 5 φορές καταγραφή αυτών των προβλημάτων από πλευράς Δημοτικής Αρχής και το συνεργείο που ήρθε μέσα στο Πάσχα δεν γνώριζε το μέγεθος της ζημιάς με αποτέλεσμα να φύγει άπραγο καθώς δεν προλάβαινε να ολοκληρώσει τις επιδιορθώσεις.

Για το κοιμητήριο της περιοχής , ενώ ο Δήμος έχει αγοράσει οικόπεδο για τη δημιουργία του , επικαλείται κωλύματα με την αρχαιολογική υπηρεσία την ίδια ώρα που δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού έχουν φτιάξει ολόκληρο παρκινγκ.

Σχετικά με το αθλητικό κέντρο της Φορτέτσας ανέφερε ότι χρειάζεσαι μια περιουσία για να αθληθείς , πληρώνουν οι ομάδες με την ώρα, καταστώντας απαγορευτική τη χρήση του για τη νεολαία της περιοχής, ενώ το τελευταίο διάστημα και ειδικά τις νυχτερινές ώρες δεν υπάρχει φύλαξη με αποτέλεσμα να γίνεται στέκι τοξικομανών.

Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν και τα πάρκα στην πάνω φορτέτσα που τώρα προεκλογικά τα θυμήθηκαν , και έστειλαν συνεργείο καθαριότητας.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Φορτέτσας και με το νερό καθώς οι δύο δεξαμενές δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να έχουν πρόβλημα 2 στις 3 μέρες. Το πρόβλημα θα οξυνθεί καθώς θα πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος και οι ανάγκες θα αυξηθούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook