Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζει η κυβέρνηση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ την ίδια ώρα ξεκινά κύκλος επαφών του Γ.Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς για να βρεθεί μια μίνιμουμ βάση συναίνεσης και συνενόησης.

Με κατ' ιδίαν συναντήσεις θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός τους πολιτικούς αρχηγούς για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα είπε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, διευκρινίζοντας ότι «αυτός είναι ο μέχρι τώρα σχεδιασμός».

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος πρόκειται να γίνει από το Υπουργικό Συμβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διαγγέλματος προς τον ελληνικό λαό από τον πρωθυπουργό, ο κ. Πεταλωτής το απέρριψε λέγοντας ότι «δεν χρειάζεται τώρα δραματικότητα και δεν ταιριάζει κάτι τέτοιο στη στιγμή. Χρειάζεται ψυχραιμία». Ανέφερε, πάντως, ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ο τρόπος ανακοίνωσης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Για την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών είπε ότι θα γίνει μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο. Στις κατ' ιδίαν συναντήσεις θα γίνει ανταλλαγή απόψεων, αυτός είναι μέχρι τώρα ο σχεδιασμός, ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

Επίσης, ο κ. Πεταλωτής διέψευσε εκ νέου τα σενάρια για αναδιάρθρωση του χρέους, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δεν εξετάζει σενάρια και θεωρητικές απόψεις και έχει ως κύρια μέριμνα την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας για να βγει η χώρα από την κρίση».

Ακόμη, απέρριψε την πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη για συγκρότηση υπερκομματικής κυβέρνησης και με τεχνοκράτες. «Το να έρθουν υπερκομματικές προσωπικότητες και σοφοί να μας σώσουν είναι έξω από τις απόψεις μας. Υπάρχει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση στη χώρα που έχει σχέδιο για να βγει από την κρίση. Ο καθένας έχει το ρόλο του και να κάνει την δουλειά του» υπογράμμισε.