Τη δική του άποψη αναφορικά με δημοσιεύματα τοπικού τύπου σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα σε εκκλησία του Ηρακλείου καταθέτει ο σεβασμιότατος Αρχιμανδρίτης  Αμφιλόχιος Σαμοίλης με δήλωση του στο Flashnews.gr

\”Εμείς ως ναός έχουμε ένα πρόγραμμα. Σε συνεννόηση με το γραφείο τελετών και με την οικογένεια , αντί 3 που ήταν να ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 5. Αντί λοιπόν να φέρουν το νεκρό στις 3 που ζήτησαν τον έφεραν στις 4 και η ακολουθία ξεκίνησε στις 5 όπως είχαμε πει. Παρατάυτα εκείνοι για λόγους δικούς τους είχαν δημιουργήσει ένα θόρυβο, είχαν αρχίσει διάφορα κουτσομπολιά οτι τάχα οι ιερείς δεν ήθελαν να εξυπηρετήσουν. Υπήρχαν διάφορες γκρίνιες. Στο τέλος λοιπόν της εξοδίου ακολουθίας  σε αυτό που εγώ λέγω πατρικές παραινέσεις που είναι και ο ρόλος του ιερέως είπα στους ανθρώπους οτι καθώς είμαστε σε ένα χώρο προσευχής  αντί κάποιας άλλης συζήτησης καλό είναι να λέμε ένα \”κύριε ελέησον\” και πολύ περισσότερο τώρα που έχουμε που έχουμε ένα νεκρό μπροστά μας. Αν αυτοί την ώρα δεν πούμε ένα \”κύριε ελέησον\” πότε θα το πούμε; Όπως επίσης είπα παραινετικά οτι είναι καλό οι Χριστιανοί τους ανθρώπους τους να τους πηγαίνουν στα σπίτια τους   και οτι Χριστιανική πίστη θεωρεί το λείψανο κάτι ιερό, και οχι κάτι το άχρηστο  όπως θέλουν να λένε άλλες θρησκείες και άλλες παραδόσεις. Αυτό το πράγμα λοιπόν το χρησιμοποίησε ατυχώς το γραφείο τελετών και ξεσήκωσε την οικογένεια και την ώρα της ομιλίας έκαναν έναν απίστευτο θόρυβο. Παρακάλεσα τον υπεύθυνο του γραφείου να σταματήσουν το θόρυβο η να περάσουν έξω γιατί ενοχλούν. Εκείνος εξακολουθούσε, ενώ μετά ήρθε και ο αδερφός του στο Ναό και έγιναν διάφορά ευτράπελα. Κάποια στιγμή καθώς ησύχασαν, και μετά το τέλος της ακολουθίας ο κύριος αυτός   οχι απλώς μπήκε στο Ιερό, αλά μπήκε με απειλητικές διαθέσεις και ουρλιάζοντας απειλούσε. Εγώ του είπα οτι βρίσκεται σε χώρο ιερό και οτι δεν έχει να κάνει με εμένα  αλλά με το Θεό.

 Πλέον εγώ όπου βλέπω τέτοια δημοσιεύματα   είμαι υποχρεωμένος να καταγγέλλω το περιστατικό και να  αναιρώ όλη αυτή την χαλκευμένη υπόθεση\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook