Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης η απονομή βεβαιώσεων στους 303 ωφελούμενους, που παρακολούθησαν προγράμματα που αναφέρονται στην επαγγελματική κατάρτιση αυτοαπασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα (Νέοι Γεωργοί)» και τα οποία υλοποιήθηκαν από το ΚΕΚΑΠΕΡ – Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ».
Τα δεκαπέντε (15) προγράμματα που υλοποιήθηκαν αναφέρονται στην Ζωική και Φυτική Παραγωγή. Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν 11 προγράμματα Ζωικής Παραγωγής και 4 προγράμματα Φυτικής Παραγωγής. Τα προγράμματα φιλοξενήθηκαν στις πιστοποιημένες δομές του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-Περιφέρειας Κρήτης στο Ρέθυμνο.
Να σημειωθεί ότι στους άλλους νομούς της Κρήτης (Χανίων, Ηρακλείου και Λασιθίου) υλο-ποιήθηκαν την τελευταία περίοδο συνολικά δεκατέσσερις (14) εκπαιδεύσεις, ένδειξη της δυναμικής του νομού Ρεθύμνου στον τομέα της γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, στο χαιρετισμό της τόνισε τα εξής:
«Στόχος μας ήταν και είναι να συμβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο στην επιμόρφωση των νέων αγροτών μια προσπάθεια ιδιαίτερα απαιτητική, λόγω της εξειδικευμένης θεματολογίας και της χρονικής πίεσης. 
Δεν θα θέλαμε σε καμιά περίπτωση να επιτρέψουμε οι νέοι αγρότες του Νομού Ρεθύμνου να αναγκαστούν να μετακινηθούν στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Κρήτης (Χανιά, Ηράκλειο ακόμα και Λασίθι) προκειμένου να ικανοποιήσουν τη συμβατική τους υποχρέωση που απορρέει από την ένταξή τους στο Μέτρο 1.1.2. «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα Προτεραιότητας 1, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Γι’ αυτό το λόγο ως ΠΕ Ρεθύμνης υπογράψαμε σύμβαση συνεργασίας με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για να μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα στα νέα παιδιά, που αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτογενή τομέα. Σήμερα είμαι ικανοποιημένη διότι μια προσπάθεια που αναφέρεται στην ταυτόχρονη εκπαίδευση 303 νέων αγροτών ολοκληρώνεται. Γι’ αυτό θα ήθελα να συγχαρώ όλο το προσωπικό, τους εκπαιδευτές που προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην εκπαιδευτική διαδικασία και κυρίως εσάς τους νέους αγρότες για το επίπεδο συνεργασίας που δείξατε. 
Η αγροτική εκπαίδευση για την Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού, του οποίου τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Τα τελευταία τρία χρόνια ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας παρακολούθησε στις δομές μας προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων. Μια προσπάθεια η οποία τα επόμενα χρόνια θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. 
Ως Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε δίπλα σας προκειμένου από κοινού να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια αυτής της δύσκολης συγκυρίας. 
Στον καθένα χωριστά σας εύχομαι το ξεκίνημα αυτό που επιλέξατε να είναι δημιουργικό τόσο για εσάς όσο και για το περιβάλλον, στο οποίο δραστηριοποιείστε». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook