Στους αξονικούς τομογράφους και τα λοιπά ιατρικά μηχανήματα των νοσοκομείων ζήτησε από τους διοικητές του ΕΣΥ να επικεντρωθούν άμεσα ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τους να επισκευάσουν, να αντικαταστήσουν, ακόμη και να πετάξουν μηχανήματα, αρκεί να εξασφαλίσουν την καλή λειτουργία τους και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Με τον ίδιο αυστηρό τόνο ο υπουργός Υγείας σύστησε στους διοικητές να βοηθήσουν ώστε να διαψευστεί ο κ. Βαρνάβας (σ.σ. πρόκειται για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) που υποστηρίζει ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έχουν κλείσει τα νοσοκομεία της χώρας. «Σήμερα ο κ. Βαρνάβας σε μία συνέντευξη είπε ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν κλείσει όλα τα νοσοκομεία . Ελπίζω να τον διαψεύσουμε και να μην έχουν κλείσει τα νοσοκομεία μέχρι τέλους Ιουλίου» άρχισε την ομιλία του στους αξιωματούχους του ΕΣΥ ο κ. Γεωργιάδης, για να διευκρινίσει αμέσως ότι «φυσικά αστειεύομαι…»
Ιατρικά μηχανήματα και ελλείψεις προσωπικού οι «πληγές» των νοσοκομείων
«Θέλω να κάνετε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για να λειτουργούν οι αξονικοί τομογράφοι και τα υπόλοιπα μηχανήματα του νοσοκομείου. Και αυτά που είναι χαλασμένα να βρείτε τον τρόπο να επισκευαστούν. Πρέπει να λύσουμε αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα, δηλαδή πως θα λειτουργούν κατά το δυνατό όλα τα μηχανήματα που έχουμε. Αυτά δε που είναι πολύ παλιά και δεν μπορούν να λειτουργήσουν, είτε να τα πετάξουμε και να γίνει η διαδικασία για να τα αντικαταστήσουμε ή αν είναι δυνατόν να τα ξαναφτιάξουμε» είπε ο υπουργός στους διοικητές των νοσοκομείων και των επτά Υγειονομικών Περιφερειών κατά τη διάρκεια επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, εξηγώντας τους και το ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο ζήτημα: «Είναι πολλοί που μας χτυπάνε και έχουνε και δίκιο, καθώς δημιουργείται η εντύπωση ότι δουλεύουμε για ιδιωτικά συμφέροντα. Πρέπει να λύσουμε αυτό το μείζον ζήτημα» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Εκτός από το θέμα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ο υπουργός επέστησε την προσοχή των αξιωματούχων του ΕΣΥ και στην κάλυψη των κενών θέσεων στα νοσοκομεία. «Η προτεραιότητά μας είναι να καλύψουμετα κενά για να ρολάρουν τα νοσοκομεία, εκεί όμως που υπάρχει ανάγκη, πραγματική ανάγκη» είπε ο υπουργός, εκτιμώντας ότι και η λειτουργική διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων των νοσοκομείων θα «καθαρίσει» την εικόνα του ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook