Υλικά
 
• 1 ολόκληρο κοτόπουλο, αποστεωμένο και φιλεταρισμένο
• 120 γρ. νωπό ανθότυρο
• 150 γρ. ανθόγαλο
• 3 κ. σούπας βούτυρο γάλακτος
• 1 κ. σούπας δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
• 1 κ. σούπας φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
• 2 κ. σούπας θυμάρι, ψιλοκομμένο
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 80 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 150 ml. ζωμό (από τα κόκκαλα του κοτόπουλου)
Για το ζωμό
• 1 καρότο
• 1 ξερό κρεμμύδι
• Λίγο σέλινο
• 1 δαφνόφυλλο
 
Εκτέλεση
 
Πλένουμε σχολαστικά τα κόκκαλα από το κοτόπουλο και τα βάζουμε να βράσουν με άφθονο νερό και τα λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι και σέλινο). Ξαφρίζουμε και ρίχνουμε το δαφνόφυλλο. 
 
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσουμε έναν δυνατό ζωμό. Σουρώνουμε και το κρατάμε κατά μέρος. Στο μεταξύ, βάζουμε ένα πλατύ τηγάνι να ζεσταθεί και μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο. Περνάμε προσεκτικά τα φιλέτα του κοτόπουλου (αλατοπιπερωμένα) μέχρι να θωρακιστούν απ’ όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. 
 
Σε εκείνο το σημείο προσθέτουμε τον ζωμό και τα βότανα και το ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει και να τραβήξει τα υγρά περίπου 10-12 λεπτά. Παράλληλα, σε μια μπασίνα (μικρή λεκάνη) τρίβουμε το ανθότυρο και το ενσωματώνουμε με το ανθόγαλο. Ρίχνουμε το μίγμα του ανθότυρου στο τηγάνι και τελειώνουμε, διορθώνοντας τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε.