Από τις φυλακές Ράικερς και πάλι στο δικαστήριο του Μανχάταν ο Ντομινίκ Στρος Καν, προκειμένου να παραστεί στην ακρόαση του αιτήματος έχουν καταθέσει οι δικηγόροι του για να αποφυλακιστεί.

Η πλευρά Στρος Καν έχει προτείνει την καταβολή χρηματικής εγγύησης 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ έχει συναινέσει και στο ενδεχόμενο να φορέσει ειδικό βραχιόλι παρακολούθησης και να βρίσκεται υπό το άγρυπνο βλέμμα των αρχών επί 24ωρου, στο σπίτι του στο Μανχάταν.

Αυτή τη φορά, η μεταφορά δε θύμιζε σε τίποτα εκείνη από το αστυνομικό τμήμα του Μανχάταν στο δικαστήριο προκειμένου να του αποδοθούν κατηγορίες.

Οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν έξω από το δικαστικό μέγαρο, δεν «είδαν» τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ. Βρισκόταν μέσα σε ένα από τα δυο ΒΑΝ που έφτασαν στο Μανχάταν από τις φυλακές Ράικερς. Η μια, είχε φιμέ τζάμια.

Όταν μπήκαν στο γκαράζ και η κάμερα του BBC πλησίασε, ο Αμερικανός αστυνομικός έκλεισε την πόρτα. Είναι σαφές, ότι οι Αμερικανοί δε θέλουν να δώσουν συνέχεια στη δημόσια διαπόμπευση του Στρος Καν. Τον έδειξαν με τις χειροπέδες όταν συνελήφθη, τον έδειξαν ταλαιπωρημένο όταν παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο δικαστήριο και έστειλαν το «μήνυμα» της ισότητας όλων απέναντι στο νόμο.

Σημειώνεται πως ο Ντομινίκ Στρος Καν θα παραστεί στο δικαστήριο και την Παρασκευή, όταν οι ένορκοι θα αποφασίσουν αν θα προσαχθεί σε δίκη ή όχι.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση της καμαριέρας, η οποία κατηγορεί τον Γάλλο πολιτικό για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση.


newsit

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook