Σε κοινή δήλωση του Αλέκου Μαρινάκη, υποψήφιου αντιπεριφερειάχη Χανίων και του Νίκου Παπαντωνάκη Μανώλη Νταγκουνάκη, Σταύρο Ζώη και Σοφοκλή Τσουρουνάκη, υποψηφίων δημάρχων Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου και Κισάμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την εργατική Πρωτομαγιά, αναφέρονται τα εξής:

"Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Σήμερα, κάθε εργαζόμενος, άνεργος, φτωχός αγρότης και αυτοαπασχολούμενος έχει ευθύνη να συμβάλει στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Τέτοιο ταξικό κίνημα που θα βάζει εμπόδια στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, που καταληστεύουν τις ζωές μας, που θα διεκδικεί τις πραγματικές ανάγκες των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων. 

Απέναντι στους εργαζόμενους και εργαζόμενες, χωρίς εξαιρέσεις, υπάρχει η ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον τους το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που υπηρετούν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν συμφέρον από τα κόμματα της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος. Να τους γυρίσουν την πλάτη! Οι δικές μας ανάγκες δεν συμβιβάζονται με τις ανάγκες των αφεντικών και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Να μη δεχτούμε να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι, να απορρίψουμε τους εκβιασμούς και τα ψέματα της πλουτοκρατίας, της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος.

Ο δρόμος που έχει να ακολουθήσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι αυτός της οργάνωσης και της πάλης. Κανένα κεκτημένο δεν χαρίστηκε και δεν θα χαριστεί. Αυτό δείχνει η 1η Μάη στο Σικάγο το 1866.

Γι' αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην εργατική τάξη, στους κλάδους και τους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γειτονιές, στην Ευρωβουλή, στους Δήμους, στις Περιφέρειες.

Στις εκλογές του Μάη κάντε το βήμα! Στηρίξτε - ψηφίστε το ΚΚΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση! Δώστε δύναμη στη δική σας φωνή. Με την ψήφο στο ΚΚΕ θα δυναμώσει ο αγώνας, θα σταλεί μήνυμα ελπίδας και προοπτικής στους λαούς της Ευρώπης! Υποψήφιοι με το ΚΚΕ είναι αγωνιστές του ταξικού κινήματος, που πρωτοστάτησαν στην οργάνωσή του, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. 

Έχουμε τη δύναμη, πρέπει να τη δοκιμάσουμε. Να αποκτήσουμε νέα εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Σήμερα, τώρα, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. ΚΚΕ ισχυρό παντού, γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού!"