Υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση του συνδυασμού της υποψήφιας για την περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου.
Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει το μεσοπρόθεσμο μια ημέρα πριν τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγίας «υπακούοντας πιστά στις εντολές της τρόικας και των συμφερόντων να καταθέσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή».
Όπως είπε, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το συγκεκριμένο κείμενο «είναι πιο μνημόνιο αό το μνημόνιο» καθώς «της το έδωσαν έτοιμο. Το αποδέχτηκε πλήρως. Το μετέφρασαν στα ελληνικά και το κατέθεσαν με εξπρές διαδικασίες στη Βουλή. Και επειδή η πολιτική απάτη είναι ότι τους έχει απομείνει το ονόμασαν και \”χάρτη εξόδου από το μνημόνιο\”».
Εξηγώντας τον χαρακτηρισμό «πιο μνημόνιο από μνημόνιο» ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «περιλαμβάνει νέες απολύσεις, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποδόμηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει» προσθέτοντας ότι ουσιαστικά «είναι απλά προάγγελος ενός ακόμα μνημονίου που θα καταθέσουν και θα προσπαθήσουν να ψηφίσουν μετά τις ευρωεκλογές».
Παράλληλα επανέλαβε το διλημματικό χαρακτήρα που έχει προσδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Μαΐου. «Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τα μνημόνια για άλλα σαράντα χρόνια. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κ. Μέρκελ. Ή με την Ευρώπη της αλληλεγγύης ή με την γερμανική Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος, τέλος, στις δημοτικές εκλογές αφού επισήμανε ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με εκλογές δεύτερης κατηγορίας» υπογράμμισε την απόφαση της Ρένας Δούρου να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα καθώς «ήρθε για να μείνει. Ήρθε για να νικήσει».
Και κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως το μοναδικό χρέος που αναγνωρίζει το κόμμα του είναι η υποχρέωσή του για αλλαγή συσχετισμών στην Ελλάδα και την Ευρώπη καλώντας «στη μεγάλη ανατροπή. Νίκες παντού για να φύγουν μία ώρα αρχύτερα».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook