Ένα πρωτότυπο flash mob γυρίστηκε με πρωταγωνιστές τους επισκέπτες που έτυχε να βρίσκονται στο παλιό λιμάνι των Χανίων το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Ένας πολιτιστικός σύλλογος, υποστηριζόμενος από την Περιφέρεια Κρήτης, είχε τοποθετήσει από το πρωί ηχεία σε όλο το παλιό λιμάνι.

Οι δημοφιλείς Κρητικοί καλλιτέχνες Γιώργος και Νίκος Στρατάκης απολάμβαναν τον καφέ τους σε μια καφετέρια. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα πιτσιρίκι πλησίασε το νταούλι που βρισκόταν πάνω στο τραπέζι καθώς του προκάλεσε ενδιαφέρον.

Οι καλλιτέχνες συνόδεψαν τους ήχους του μικρού και οι θαμώνες άρχισαν να χειροκροτούν. Ο χορός δεν άργησε να ξεκινήσει. Το αυθόρμητο μουσικό κάλεσμα οδήγησε έλληνες και ξένους περαστικούς να χορεύουν πεντοζάλι από άκρη σ’ άκρη στο παλιό λιμάνι.

Το εγχείρημα ήταν πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο αφού πρωταγωνιστές του flash mob ήταν οι περαστικοί ενώ η επιτυχία του οφείλεται στον υπέροχο παραδοσιακό χορό \”πεντοζάλι\”, στον αυθορμητισμό και στην κουλτούρα των Κρητικών που η παράδοση τους χαρακτηρίζει φιλόξενους και γλεντζέδες.

Ένα ακόμη βίντεο που προβάλει με τον πιο αληθινό τρόπο αυτήν ακριβώς την παράδοση.

Η παραγωγή του βιντεο έγινε απο την εταιρία Video View και τον Μπαμπη Γαλανάκη
www.videoview.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook