Στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ηρακλείου θα καθίσει αύριο Παρασκευή,  ο γιος του 54χρονου κρεοπώλη, για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία, τον Ιούλιο του 2012.
 
Ο νεαρός, επρόκειτο να δικαστεί τον περασμένο Ιανουάριο, όμως τότε η δίκη είχε αναβληθεί.

Ο 54χρονος κρεοπώλης, βασικός κατηγορούμενος,  ισχυρίζεται ότι ο ίδιος και ο ανήλικος τότε γιος του δέχθηκαν ένοπλη επίθεση από τον Πρίαμο Ξυδάκη και ότι βρισκόταν σε άμυνα όταν τον πυροβόλησε θανάσιμα (δείτε εδώ).

Τον ισχυρισμό αυτό απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο η πλευρά της πολιτικής αγωγής που εξ αρχής επιμένει ότι ο αδικοχαμένος Πρίαμος πήγε άοπλος στο κρεοπωλείο του βασικού κατηγορουμένου, εκτελέστηκε εν ψυχρώ από την καραμπίνα του 54χρονου και ότι το πιστόλι, που δεν ανήκε στο θύμα, τοποθετήθηκε δίπλα του, αφού προηγουμένως ο κρεοπώλης αυτοπυροβολήθηκε στα πόδια για να ενοχοποιήσει τον 34χρονο.

Να υπενθυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουνίου 2012 όταν ο 34χρονος Πρίαμος Ξυδάκης πήγε στο κρεοπωλείο, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ένας 52χρονος, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους.

Όμως, τα λόγια έφεραν ακόμη μεγαλύτερη ένταση και δεν άργησαν να βγουν και τα όπλα.

Κατά τη διάρκεια της έντονης λογομαχίας, ο 17χρονος γιος του 52χρονου έσπευσε να τους χωρίσει. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του.

Όπως είχε δημοσιευθεί, βλέποντας ο 52χρονος τον υιό του τραυματισμένο, σημάδεψε ξανά και σκότωσε τον 34χρονο, ενώ μία άλλη σφαίρα εξοστρακίστηκε και βρήκε έναν 64χρονο που καθόταν λίγο πιο πέρα.

Να σημειωθεί ότι για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη έχει ένας 52χρονος κρεοπώλης ενώ ο 34 χρονος αδελφός του κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη. Και τα δυο αδέλφια βρίσκονται στην φυλακή ενώ ο τρίτος αδελφός που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook