Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Nationwide Children's Hospital στο Οχάιο,  δείχνει ότι μόνο τα 3 από τα 30 παιδιά των οποίων η σκωληκοειδίτιδα αντιμετωπίστηκε με αντιβιοτικά χρειάστηκαν τελικά εγχείρηση. Σύμφωνα με τον  Dr. Peter Minneci, οι γιατροί βιάζονταν πάντα να χειρουργήσουν τη σκωληκοειδίτιδα, ακόμα και μέσα στη νύχτα. Πλέον, έχουν καταλάβει ότι μπορούν να δώσουν αντιβίωση και να περιμένουν μέχρι το πρωί. Έτσι, διαπίστωσαν ότι κάποια παιδιά ένοιωθαν καλύτερα το πρωί, αφού είχαν πάρει την αντιβίωση, ότι είχε επανέλθει η όρεξή τους και ότι δεν πόναγαν πια.

Στο πλαίσιο της μελέτης, ο Dr. Peter Minneci και η ομάδα του εξέτασαν 77 περιπτώσεις παιδιών και εφήβων που μεταφέρθηκαν στο Nationwide Children's Hospital με συμπτώματα σκωληκοειδίτιδας από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι τον Οκτώβριο του 2013.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η σκωληκοειδίτιδά τους δεν είχε σπάσει, δεν ήταν υπερβολικά πρησμένη και ούτε υπήρχε κάποιο πολύ μεγάλο κομμάτι κόπρανα που να εμποδίζει το συγκεκριμένο όργανο.

Οι γιατροί έδωσαν στους ασθενείς τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε εγχείρηση και ενδοφλέβια αντιβίωση για ένα 24ωρο.

Από αυτούς τους 77, οι 47 επέλεξαν την εγχείρηση και οι 30 τη συντηρητική θεραπεία.

Το 93% όσων επέλεξαν τη «θεραπεία» της αντιβίωσης ένοιωθαν ήδη καλύτερα μετά από μία ημέρα και γύρισαν στο σχολείο και τις δραστηριότητές τους νωρίτερα από ότι όσοι έκαναν εγχείρηση.

Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η μελέτη είναι μικρή και τα αποτελέσματα πρέπει να ελεγχθούν και σε μεγαλύτερο δείγμα.

boro.gr