Το απόλυτο ήξεις-αφήξεις για τις παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής και πληρωμής του ΦΠΑ έχουν βιώσει σήμερα οι φορολογούμενοι.

Μετά από τις συνεχείς διακοπές και προβλήματα στο TAXIS, οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν, τις οποίες και μετέδωσε το news.gr, ότι η παράταση θα έφτανε μέχρι τις 5 Μαΐου.

Στη συνέχεια, όμως, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε πως η παράταση θα ήταν μέχρι την Παρασκευή 2 Μαΐου, ενώ θα αφορούσε μόνο στους φορολογούμενους που έλαβαν ταυτότητα οφειλής με λανθασμένη ημερομηνία, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Ωστόσο, το υπουργείο επανήλθε με νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η υποβολή των δηλώσεων και η πληρωμή των αντίστοιχων ποσών για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για ΟΕ, ΕΕ, κλπ και των οριστικών δηλώσεων από μισθωτές υπηρεσίες και από ελευθέρια επαγγέλματα οι οποίες έληγαν στις 30/04/2014 παρατείνονται μέχρι και την 5η Μαΐου 2014, επιβεβαιώνοντας το αρχικό δημοσίευμα του news.gr.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παράταση ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσικό χαρτί στις ΔΟΥ.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι την 5η Μαΐου 2014 η προθεσμία υποβολής των περιοδικών εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η προθεσμία έληγε στις 30/04/2014. Ο φόρος που οφείλεται με βάση τις ανωτέρω περιοδικές δηλώσεις καταβάλλεται στο σύνολο του μέχρι 30/05/2014.

news.gr