«Η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τους αγώνες των εργαζομένων και ιδιαίτερα για τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους γι αυτούς» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης τιμώντας την μνήμη τριών ηρώων της εργατική τάξης του Ηρακλείου ,του Στρατή Περγαλίδη προέδρου του ΕΚΗ το 1945 που μετά από βασανιστήρια που υπέστη άφησε την τελευταία του πνοή στις 14/6/1947 και των αδελφών Χρήστου και Κώστα Χατζηγεωργίου που εκτελέστηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης.

Στο σημείο όπου εκτελέστηκαν οι αδελφοί Χατζηγεωργίου στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης αλλά και στην οδό Ρούσσου Χούρδου πρώην ασφάλεια όπου βασανίστηκε και πέθανε ο Στρατής Περγαλίδης και άλλοι αγωνιστές ,ο Δήμαρχος άφησε από ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα.

\"\"

Παράλληλα ο κ. Κουράκης έστειλε το μήνυμα ότι οι αγώνες συνεχίζονται ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη συγκυρία και θα πρέπει η εργασία να αντικαταστήσει την ανεργία δίνοντας προοπτική και ελπίδα στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους.

«Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου πάντα στήριζε και στηρίζει έμπρακτα τους αγώνες των εργαζομένων ,της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής» επεσήμανε ο Δήμαρχος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook