Η Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη σήμερα 19/05/2011, παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό, σε ημερίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) με θέμα «Αερομεταφορές και Τουρισμός».

Η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι η προσέλκυση εταιρειών χαμηλού κόστους, είναι ένα πρώτο βήμα, ωστόσο δεν θα έπρεπε να περιορίζεται σε αυτό η Κυβέρνηση. Χαρακτήρισε επιβεβλημένο, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για τις αερομεταφορές, να ληφθούν ριζοσπαστικά μέτρα, όπως η μείωση ή η εξάλειψη των τελών προσγείωσης ορισμένους μήνες το χρόνο, η βελτίωση περιφερειακών υποδομών και υπηρεσιών, η αναβάθμιση των υποδομών μεταφορών από και προς τα αεροδρόμια και η ενίσχυση των εξειδικευμένων διοργανωτών ‘πακέτων’ που περιλαμβάνουν και την ανεξάρτητη αερομεταφορά.

Τέλος, υπογράμμισε τη γενικότερη ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη. Μια ανάγκη, στην οποία όπως είπε, η Κυβέρνηση δε μπορεί να ανταποκριθεί με το να εναποθέτει κάθε ελπίδα ανάκαμψης σε συγκυριακούς παράγοντες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook