Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στο Ηράκλειο και ενώ πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς, τη χθεσινή καταγγελία της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ, για συμμετοχή \”χρυσαυγίτη\” στο συνδυασμό \”Δύναμη Πολιτών\”, του υποψήφιου Δημάρχου κ. Λαμπρινού, ακολούθησε σήμερα διάψευση από την πλευρά του τελευταίου αλλά και μια παραίτηση του υποψηφίου στον οποιο αναφέρονταν η καταγγελία.

Ο κ. Λαμπρινός σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μικροπολιτικά πυροτεχνήματα από την πλευρά της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ, διαψεύδοντας ότι υπήρξε υποψήφιος ο οποίος ανήκε στη Χρυσή Αυγή, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε ότι ο υποψήφιος, αποκαλούμενος \”γνωστός χρυσαυγίτης\” από το ΚΚΕ, παραιτήθηκε από το συνδυασμό, δηλώνοντας όμως ότι ουδέποτε είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Λαμπρινού

Το ότι η κομματική οργάνωση Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε. δεν γνωρίζει και δεν κατανοεί την έννοια της ανεξαρτησίας δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Με τη σημερινή της όμως ανακοίνωση απέδειξε ότι αποτελεί το πιο στέρεο δεκανίκι του συστήματος που υποτίθεται ότι καταγγέλλει. Ανακοινώσεις σαν αυτή που εξέδωσε όχι μόνο δεν την βγάζουν από την απομόνωσή της, αλλά και οδηγούν νέους ανθρώπους γραμμή στο δίχτυ του φασισμού.

Η «Δύναμη Πολιτών» δεν πτοείται από τέτοιες μεθοδεύσεις. Το ψηφοδέλτιό της συγκροτήθηκε και στηρίζεται από καταξιωμένους πολίτες με μακρά και γνωστή ιστορία, από ανθρώπους που υπερασπίστηκαν την πίστη τους στη δημοκρατία όχι με λόγια, αλλά με τη στάση της ζωής τους και τους αδιαμφισβήτητους αγώνες τους.

Ανθρώπους που δεν έχουν βέβαια καμιά σχέση με φασιστικές ιδεολογίες και πρακτικές.

Αποδεχτήκαμε την απόφαση νεαρού υποψηφίου σε δημοτική κοινότητα να παραιτηθεί, μολονότι ο ίδιος δήλωσε ότι ούτε υπήρξε, ούτε είναι, ούτε θα γίνει ποτέ μέλος της «Χρυσής Αυγής», σεβόμενοι την επιθυμία του να μην λασπολογείται άδικα κατά τον προεκλογικό αγώνα.

Αλλά οι συντάκτες της ανακοίνωσής, ας γνωρίζουν καλά ότι οι σκοπιμότητες που υπηρετούν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού, όπως και ο πανικός του συστήματος που τους χρησιμοποιεί για την πρόσκαιρη σωτηρία του.

Η νικηφόρα πορεία της Ανεξάρτητης «Δύναμης Πολιτών» δεν ανακόπτεται από τέτοιου είδους μικροπολιτικά πυροτεχνήματα.

Δείτε και την καταγγελία του ΚΚΕ

\”Όλα τα κόμματα και οι παρατάξεις που κινούνται στον αστερισμό του συστήματος πολεμούν στα λόγια τη Χρυσή Αυγή αλλά στην πράξη δείχνουν ανοχή και αβαντάρισμα.

Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται σε τοπικό επίπεδο με τη συμμετοχή γνωστού χρυσαυγίτη στο ψηφοδέλτιο Λαμπρινού στο Δ.Ηρακλείου, το οποίο στηρίζεται από τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ και από γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δεν εκπλησσόμαστε! Επιβεβαιώνεται και με αυτόν τον τρόπο ότι ο καιροσκοπισμός, οι διακηρύξεις περί «ανεξαρτησίας, υπερκομματικότητας κλπ» ακριβώς εκεί οδηγούν.

Το ΚΚΕ έχει επιμείνει να αναδεικνύει το ρόλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως τμήματος του αστικού πολιτικού συστήματος, ως εργαλείου στα χέρια του κεφαλαίου με βάση την εγκληματική – ναζιστική δράση της και τις ιδεολογικοπολιτικές της θέσεις. Το ΚΚΕ αποτελεί το συνεπή πολέμιο της ΧΑ ακριβώς επειδή πολεμά το ίδιο το σύστημα που γεννά το ναζισμό-φασισμό.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα στο Δήμου Ηρακλείου και ευρύτερα στο Νομό να προβληματιστούν, να βγάλουν συμπεράσματα και να στείλουν μήνυμα στις επερχόμενες εκλογές με ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια και τους δήμους\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook