Με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, ο Βουλευτής Ν. Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Σενετάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η εργασία είναι δικαίωμα, όχι υποχρέωση κάθε ανθρώπου. Υποχρέωση είναι κάθε ευνομούμενης Πολιτείας να εξασφαλίζει στους πολίτες το δικαίωμα στην εργασία και κάθε κυβέρνησης να σχεδιάζει και εφαρμόζει πολιτικές που θα επιτρέπουν στους πολίτες να ασκούν το δικαίωμα τους.

Εδώ και δυο χρόνια η κυβέρνηση πράττει το καθήκον της. Μέσα από πολιτικές αμφισβητήσεις και δημοσιονομικές αντιξοότητες, προχωρά σε επιτακτικές αλλαγές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με την πεποίθηση ότι έτσι βελτιώνεται η αγορά εργασίας και διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν. Όσο η μετάβαση από το προηγούμενο παραγωγικό μοντέλο στο νέο, δείχνει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, τόσο η πεποίθηση γίνεται ισχυρότερη.

Ωστόσο, πολιτικό ζητούμενο και κοινωνική απαίτηση είναι τα αποτελέσματα να γίνουν αισθητά σε όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες και το δικαίωμα στην εργασία να παρέχεται σε όσους το διεκδικούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook