Ενα άρθρο που θα έπρεπε να κάνει κάθε Ελληνα περήφανο είναι αυτό που φιλοξενεί στις σελίδες της η διάσημη ηλεκτρονική ιστοσελίδα Huffington Post, στο οποίο παρομοιάζει τις Κυκλάδες με τον παράδεισο. Για την ακρίβεια η ιστοσελίδα αναφέρεται στους 13 λόγους που κάνουν την ελληνική συστάδα νησιών, την επί γης Εδέμ και το άρθρο ξεκινάει ως εξής: «Ο παράδεισος δεν βρίσκεται σε κάποιο απομακρυσμένο, πανάκριβο νησί του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού. Βασικά βρίσκεται στην Ευρώπη.

Για την ακρίβεια, στην Ελλάδα. Οι Κυκλάδες συνδυάζουν μοναδικά πολιτισμό, ιστορία, κουζίνα και μοναδική ομορφιά και μπορούν να βγάλουν εκτός συναγωνισμού κάθε εξωτικό προορισμό. Χρησιμοποιώντας τις συμβουλές της ταξιδιωτικής κοινότητας minube καταλάβαμε γιατί οι Κυκλάδες ξεχωρίζουν. Δείτε τους 13 λόγους που τις κάνουν παράδεισο»:

\"\"

1). Τα ξενοδοχεία είναι μοναδικά
Ακόμα κι αν είσαι ταξιδιώτης με ένα σακίδιο, στα ξενοδοχεία των Kυκλάδων θα νιώσεις μέλος του διεθνούς jet-set. Γίνεται ειδική αναφορά στις πισίνες και στην υπέροχη θέα που προσφέρουν τα περισσότερα ξενοδοχεία.

\"\"

2). Υπάρχουν μέχρι και κόκκινες παραλίες…
Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρεται στην Κόκκινη Παραλία στη Σαντορίνη, για την οποία επιφυλάσσει διθυραμβικά σχόλια.

\"\"

3). … αλλά και λευκές

Αν έχει πάει κανείς στη Μήλο και συγκεκριμένα στο Σαρακήνικο, αντιλαμβάνεται πολύ εύκολα γιατί η Huffington Post κάνει ειδική αναφορά σε αυτή τη μοναδική παραλία που θυμίζει σεληνιακό τοπίο. Μοιάζει να έχει σμιλευτεί από τους αέρηδες, γράφει ο αρθρογράφος, λέγοντας ότι όποιος πάει νιώθει να πάτησε το φεγγάρι.

\"\"

4.) …και φυσικά καταπληκτικές γαλάζιες

Στις Κυκλάδες δεν θα βρεις ατελείωτες αμμώδεις παραλίες σαν αυτές της Καραϊβικής. Εχει όμως δυσπρόσιτες παραλίες με τιρκουάζ νερά, που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Η φωτογραφία από πάνω είναι από Νάξο.

\"\"

5). Οι εκκλησίες είναι υπέροχες

Ο αρθρογράφος εντυπωσιάστηκε από την απλότητα αλλά και τη θέα των εκκλησιών στις Κυκλάδες.

\"\"

6). Φρέσκο ψάρι παντού

Η Ελλάδα διακρίνεται για τη λιτή και υγιεινή της κουζίνα, γράφει η Huffington, κάνοντας ειδική αναφορά στο φρέσκο ψάρι που συνοδεύεται από λαδολέμονο. Το εστιατόριο που μνημονεύει είναι το Μέδουσα στο Μαντράκι στη Μήλο «όπου θα γευτείς το καλύτερο χταπόδι».

\"\"

7). Τι κρασί…

Το κρασί της Σαντορίνης είναι μοναδικό. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το VinSanto, προτείνει ο αρθρογράφος.

\"\"

8). Θέα που κόβει την ανάσα… παντού

Οι Κυκλάδες είναι ουσιαστικά κορφές βουνών μέσα στη θάλασσα. Πώς λοιπόν η θέα να μην είναι μοναδική, σχεδόν από παντού; αναρωτιέται η Huffington, και δικαίως προσθέτουμε εμείς. Η Οία της Σαντορίνης δεν θα μπορούσε να λείπει από το 8 της λίστας.

\"\"

9). Αρχαία μνημεία

Εντυπωσιακά είναι και τα αρχαία, ειδικά στο νησί της Δήλου. Ανωτέρω εικονίζεται η είσοδος στο νησί της Νάξου (Πορτάρα).

\"\"

10) Η ηρεμία στα χωριά

Ενα λάθος που κάνουν οι ταξιδιώτες των Κυκλάδων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, είναι το γεγονός ότι επιλέγουν πολυσύχναστα μέρη για να μείνουν, ενώ στα χωριά των νησιών η ηρεμία και η ομορφιά που προσφέρονται είναι αξία ανεκτίμητη… Στη φωτογραφία ο Φυροπόταμος της Μήλου, ένα γραφικό και για πολλούς άγνωστο ψαροχώρι του νησιού.

\"\"

11). Ακόμα και τα ναυάγια είναι όμορφα εδώ…

Στις Κυκλάδες κάτι τόσο δυσάρεστο όσο ένα ναυάγιο, μπορεί να μετατραπεί σε απέραντη ομορφιά. Για όσους δεν πιστεύουν, αρκεί η εικόνα από το ναυάγιο της Μήλου.

\"\"

12) Λέμε όχι στο αυτοκίνητο

Αυτοκίνητα υπάρχουν στις Κυκλάδες, αλλά βλέπουμε επίσης μηχανάκια, ποδήλατα, ακόμα και γαϊδουράκια.  Ειδικά το να γυρίσεις ένα νησί με σκούτερ είναι ό,τι καλύτερο.

\"\"

13). Και υπάρχουν ακόμα 200 νησιά για να εξερευνήσεις
Οι Κυκλάδες είναι ένα σύμπλεγμα 220 νησιών, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι ακατοίκητα. Αν τα εξερευνήσεις με σκάφος, θα συναντήσεις την απόλυτη ομορφιά. Η «απόλυτη» εικόνα του ερωτευμένου ζευγαριού με θέα το ηλιοβασίλεμα του Αιγαίου είναι από το χωριό Τρυπητή στη Μήλο…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook