Στον ανακριτή για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο απολογούνται σήμερα ο ιδιοκτήτης και οι τρεις εργαζόμενοι στο λούνα παρκ, όπου το απόγευμα της Κυριακής έχασε τη ζωή του το 13χρονο αγόρι, ενώ τραυματίστηκε και η 9χρονη αδερφούλα του.

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής. Με βάση το συγκεκριμένο πόρισμα, θα διενεργηθεί και διοικητικός πειθαρχικός έλεγχος για τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Η αποκεντρωμένη διοίκηση θα καλέσει τον Χρήστο Κορτζίδη σε απολογία και εφόσον κριθεί ότι έχει ευθύνες, θα παραπεμφθεί για πειθαρχικό έλεγχο στο πενταμελές συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών, που αποτελείται από τρεις εφέτες, έναν γενικό διευθυντή του Δημοσίου και έναν εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Αν κριθεί και εκεί ότι έχει ευθύνες, τότε ο Δήμαρχος μπορεί να τεθεί σε αργία.

Η δημοτική αρχή άφηνε το λούνα πάρκ να λειτουργεί παράνομα χωρίς άδεια λειτουργίας, εισπράττοντας ωστόσο το μίσθωμα για το οικόπεδο που της είχε παραχωρήσει και δίνοντας δωρεάν δημοτικό ρεύμα. Η επιχείρηση είχε παραβιάσει ακόμη και το συμφωνητικό εκμίσθωσης για δύο μήνες, χωρίς ο δήμος να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε κίνηση, γιατί κανείς δεν προχώρησε σε… καταγγελία.

Εξάλλου, ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας της 9χρονης αδερφής του άτυχου αγοριού, καθώς παρουσιάζει καθημερινά βελτίωση. Έχει πάντα στο πλευρό της τους γονείς της αλλά και ομάδα ψυχολόγων.

Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι

Στο μεταξύ, την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης με κατ’ επείγον έγγραφο του προς τους Γενικούς Γραμματείς και τους δήμους όλης της χώρας.

Από κόσκινο οι παιδικές χαρές

Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών έως τις 30 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελάκης ζητεί από όλους τους αρμόδιους φορείς να γίνει επανέλεγχος στα δικαιολογητικά, τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες δόθηκαν οι άδειες. Παράλληλα τους καλεί να κάνουν αυτοψία στους χώρους προκειμένου να ελέγξουν την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook