Την έντονη αντίδραση της συνδικαλιστικής κοινότητας έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου παιδείας να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων στην πρώτη λυκείου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου παιδείας τα θέματα των εξετάσεων θα προκύπτουν από τράπεζα θεμάτων η οποία θα γνωστοποιείται στην μαθητική κοινότητα μία εβδομάδα πριν από την πραγματοποίηση των διαγωνισμών.

Μία ώρα πριν από την έναρξη των εξετάσεων θα πραγματοποιείται κλήρωση στο 50% της τράπεζας θεμάτων ενώ ο εκάστοτε καθηγητής θα συμπληρώνει τα δικά του θέματα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο βαθμός που θα προκύπτει από τις εξετάσεις της Α\’ Λυκείου θα προσμετράτε στον τελικό βαθμό εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι αλλαγές στην Α\’ Λυκείου γίνονται στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για το Νέο Λύκειο η οποία ωστόσο δεν έχει γίνει αποδεκτή από την πλειονότητα της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας.

Μιλώντας στο Flashnews.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Λάζαρος Μάρκου τόνισε πως οι επικείμενες αλλαγές στην Α\’ Λυκείου θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, καθώς δημιουργείται σύμφωνα με τον ίδιο ένα ασφυκτικό κλίμα στις τάξεις των μαθητών.

\’\’Είναι η πλήρης εφαρμογή της δήθεν μεταρρύθμισης του νέου λυκείου όπου προβλέπονται από φέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του λυκείου. Το αποτέλεσμα των εξετάσεων που θα δίνουν οι μαθητές της πρώτης λυκείου θα προσμετράτε για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι επιπτώσεις του συγκεκριμένου μέτρου στην δημόσια παιδεία και στην καθημερινότητα των μαθητών θα είναι αρνητικές . Δημιουργείται ένα σχολείο αφιλόξενο για τους μαθητές, ένα σχολείο ανταγωνιστικό και μέσα από το συγκεκριμένο σύστημα αναμένεται να αυξηθεί η μαθητική διαρροή.

Οι επικεφαλής του υπουργείου παιδείας ωθούν τους μαθητές στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα μαθήματα\’\’ υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Flashnews.gr/ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook