Συνάντηση, πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε, παρουσία των Αντιδημάρχων του Δήμου Φαιστού κκ. Νικολιδάκη, Ρομπογιαννάκη, Φασομυτάκη, του Διοικητή του Πυροσβεστικού κλιμακίου Μοιρών, κ. Μούργκα, του Διοικητή Α.Τ Μοιρών κ. Αντωνάκη, του Προέδρου του παραρτήματος Ε.Ε.Σ κ. Περγιανάκη, εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης, υπηρεσιακών του Δήμου Φαιστού, καθώς και Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων. 
Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία έγινε στο Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες, ήταν ο προγραμματισμός των απαιτούμενων ενεργειών ενόψει και της νέας περιόδου. Στη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τονίστηκαν τα μέτρα που πρέπει να παρθούν σε επίπεδο πολιτικής προστασίας καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.
Στην ατζέντα της ενημέρωσης συζητήθηκαν επίσης, θέματα όπως η έλλειψη σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και η συμβολή της τοπικής κοινωνίας στους τομείς της πρόληψης και της καταπολέμησης των πυρκαγιών. Στην κατεύθυνση αυτή επισημάνθηκε η ανάγκη συντήρησης και λειτουργίας των υφιστάμενων υποδομών πυροφύλαξης κατά την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.
Όλοι οι φορείς στο τέλος της συνάντησης συμφώνησαν, να οργανώσουν από κοινού δράσεις με τη βοήθεια εθελοντών πολιτών, σε ζητήματα που αφορούν την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook