Μπενφίκα και Σεβίλλη είναι το ζευγάρι του τελικού του Europa League, που θα γίνει στο Τορίνο στις 14 Μαίου.

Η Μπενφίκα ήρθε ισόπαλη 0-0 με τη Γιουβέντους εκτός έδρας και με το 2-1 υπέρ της στο προηγούμενο παιχνίδι  προκρίθηκε στον τελικό του Europa League.

Στον τελικό στο Τορίνο (14/5) η ομάδα του Ζέσους θα παίξει δίχως τους τιμωρημένους Πέρες, Μάρκοβιτς και Σάλβιο, που είναι σημαντικές απώλειες για την ομάδα.

Η Γιουβέντους πίεζε και έψαχνε το γκολ αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την πολύ καλή άμυνα των Πορτογάλων. Ο Οσβάλντο σημείωσε ένα γκολ αλλά σωστά δεν μέτρησε.

Η άλλη φιναλίστ του τελικού η Σεβίλλη, απέκλεισε τη Βαλένθια και θα βρεθεί για τρίτη φορά στον τελικό και θα διεκδικήσει το τρίτο της τρόπαιο, μετά από αυτά του 2006 και του 2007. 

Για τη Βαλένθια όλα έδειχναν ότι θα έκανε ακόμα μια ανατροπή,  κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι αλλά το λάθος στις καθυστερήσεις ήταν μοιραίο. Το σκορ άνοιξε στο 14ο λεπτό ο Φεγκουλί ενώ οχτώ λεπτά αργότερα ο Μπέτο με αυτογκόλ έκανε το 2-0.

Το τρίτο γκολ για τη Βαλένθια έκανε στο 70’ ο Ματιέ.

Ο Μ’ Μπιά όμως ήταν αυτός που χάρισε την πρόκριση στη Σεβίλλη κάνοντας το 3-1 λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, που ήταν και το τελικό σκορ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook