Μία από τις λίγες χώρες στον κόσμου που αύξησε τη φορολογία επιχειρήσεων τον τελευταίο χρόνο ήταν η Ελλάδα. 
Σύμφωνα με έρευνα μεταξύ 130 κρατών της KPMG International για το 2014, που δημοσιεύει σήμερα η \”Καθημερινή\”, η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στα εννέα κράτη που ανέβασαν τους εταιρικούς συντελεστές. 
Ειδικότερα, στην Ελλάδα η αύξηση ήταν της τάξης του 30% φθάνοντας στο 26% από από 20% και ακολουθεί η Κύπρος με αύξηση των συντελεστών κατά 12,5%. Αντίθετα, μείωσαν τους συντελεστές η Σουηδία κατά 16,35%, η Φινλανδία κατά 18,37% και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 12,5%. Τον υψηλότερο εταιρικό φόρο (55%) παγκοσμίως επιβάλλουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 
Στην Ευρώπη, στις πρώτες θέσεις είναι το Βέλγιο και η Γαλλία με συντελεστές λίγο μεγαλύτερους από 33% ενώ στη χαμηλότερη θέση είναι το Μαυροβούνιο με ποσοστό 9%.
Επιπλέον η χώρα μας βρίσκεται στην πέμπτη θέση με τους υψηλότερους συντελεστές στους έμμεσους φόρους και συγκεκριμένα στο ΦΠΑ με 23%. Στην ίδια θέση βρίσκονται η Ιρλανδία, η Πολωνία και η Πορτογαλία. Πρωταθλήτρια με τον υψηλότερο ΦΠΑ (27%) είναι η Ουγγαρία ενώ στη χαμηλότερη θέση είναι η Αρούμπα, με ποσοστό 1,5%. 
newmoney.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook