Τεχνογνωσία προσδοκά ότι θ’ αποκτήσει ο Εργοτέλης από το τουρνουά Νέων που θα διεξαχθεί από 20-22 Μαΐου, στο Μπρόκελεν της Ολλανδίας, σύμφωνα με τον Βασίλη Πλεσίτη. «Υπάρχουν ικανά και νεαρά παιδιά στην ομάδα που έχουν ιδιαίτερο ταλέντο και προοπτική», επισήμανε ο προπονητής Κ20 του συλλόγου, Βασίλης Πλεσίτης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Κρήτη Σπορ Fm 87,6»:

Για το τουρνουά της Ολλανδίας:

«Πρόκειται για ένα τουρνουά πολύ σημαντικό στο οποίο θα πάρουν μέρος ομάδες από την Ολλανδία και όχι μόνο και είναι χαρά και τιμή για τον Εργοτέλη που θα λάβει μέρος σε αυτό το τουρνουά. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ολοκληρωθεί από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας η άποψη για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας οι οποίοι τον τελευταίο καιρό μετέχουν στις προπονήσεις και τα φιλικά της πρώτης ομάδας και μέσα από αυτή τη διαδικασία να επιλεγούν οι πιο ικανοί για να μετέχουν στις εκδηλώσεις της πρώτης ομάδας».

Για το υλικό που διαθέτει η ομάδα Κ20 του Εργοτέλη:

«Πρόκειται για ικανά και νεαρά παιδιά που κάποια αυτά έχουν ιδιαίτερο ταλέντο και προοπτική. Παιδιά τα οποία μέρα με την ημέρα, προπόνηση με την προπόνηση γίνονται ακόμα καλύτεροι παίκτες. Φέτος ομολογώ ότι δυσκολευτήκαμε στην αρχή καθώς είχαμε μικρό μέσο ηλικίας παικτών, όμως με την πάροδο των παιχνιδιών, οι παίκτες αυτοί γινόντουσαν όλο και καλύτεροι και τελειώσαμε μάλιστα και το πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας μια αξιοπρεπή θέση. Η ομάδα τώρα δεν θα αλλάξει πολύ και θα είναι και πάλι πρωταγωνίστρια όπως ήταν και τα
προηγούμενα χρόνια και μια από τις καλύτερες της Ελλάδας».

Για τη δουλειά που γίνεται από όλους τους προπονητές του συλλόγου στα τμήματα υποδομής:

«Όλοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο και αυτό που πιστεύουμε είναι ότι “εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”. Για αυτό και συμμετέχοντας σε διεθνή τουρνουά και ερχόμενοι σε επαφή με ανθρώπους από προηγμένα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, συνεργαζόμενοι με ομάδες όπως η Ουτρέχτη, προσπαθούμε να αποκτήσουμε και τεχνολογία και τεχνογνωσία, έτσι ώστε να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι, να παρακολουθούμε την εξέλιξη του σύγχρονου ποδοσφαίρου και αυτό να το μεταφέρουμε και να το προσαρμόσουμε στα ικανά παιδιά που έχει ο Εργοτέλης. Κάνουμε
καλή δουλειά και στόχος μας είναι να γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

Για τα πρωταθλήματα που διοργανώνονται στην Ελλάδα:

«Έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε όλη την Ελλάδα καθώς όπως ο Εργοτέλης έτσι και άλλες ομάδες προσπαθούν να δώσουν βάση σε νέους παίκτες και θέλουν να τους αναδείξουν και να τους προωθήσουν και να καθιερωθούν στην πρώτη ομάδα, κάτι που γίνεται επιτακτικό λόγω και της οικονομικής κρίσης που υπάρχει. Είμαστε σε ικανοποιητικό βαθμό, υπάρχουν συμμετοχές και πιστεύω ότι θα υπάρχουν στο μέλλον παίκτες που θα καθιερωθούν στις ομάδες τους».

Για την απόσταση που χωρίζει έναν παίκτη από μια ομάδα υποδομής στην πρώτη:

«Υπάρχουν παιδιά με αξία, με προοπτική, με ικανότητα, όμως είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουν και επαγγελματική νοοτροπία, να κάνουν θυσίες για να φτάσουν ψηλά, να εκμεταλλευθούν το ταλέντο και την ικανότητα που τους έχει δώσει η φύση, κάτι που θα γίνει μόνο με κόπο και μόχθο. Θα πρέπει να θυσιάσουν πολλά πράγματα και υπάρχει μια προϋπόθεση να φτάσουν ψηλά. Να αποκτήσουν από τώρα επαγγελματική νοοτροπία και τρόπο δουλειάς στις προπονήσεις και στα παιχνίδια».

Για την εικόνα που έχουν δείξει οι παίκτες του οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα αγωνίζονται στα φιλικά με την πρώτη ομάδα:

«Σε γενικές γραμμές κάνουν μια καλή προσπάθεια, παρά την κόπωση που υπάρχει από τα συνεχόμενα παιχνίδια που είχαν στο πρωτάθλημα που μόλις τελείωσε. Έχουν αξιοπρεπή παρουσία, έχουν κάνει καλές εμφανίσεις, έχουν “ερεθίσει” τον κ. Καραγεωργίου να ασχοληθεί μαζί τους και ευελπιστώ στις τελικές αποφάσεις που θα παρθούν να είναι ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός παικτών που θα ακολουθήσουν την προετοιμασία και τις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας».

Για πόσοι και ποιοι θα είναι οι παίκτες αυτοί:

«Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να πούμε κάτι τέτοιο. Οι αποφάσεις αυτές θα παρθούν μετά τη λήξη του τουρνουά της Ολλανδίας που θα συμμετέχουμε, ενώ έχει να κάνει άμεσα και με την ολοκλήρωση του ρόστερ της πρώτης ομάδας. Σιγά σιγά θα παρθούν οι αποφάσεις αυτές που αφορούν τους παίκτες που θα ενταχθούν στην πρώτη ομάδα».

Για το μέλλον της συνεργασίας με τις ομάδες που έχει αδελφοποιηθεί ο Εργοτέλης, στα θέματα των τμημάτων υποδομής:

«Με αρχή αυτό το τουρνουά, θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τους συναδέλφους μας στις ομάδες αυτές, να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τον τρόπο δουλειάς και είναι κάτι για το οποίο ανυπομονώ, καθώς οι Ολλανδοί φημίζονται για την δουλειά που κάνουν στα τμήματα υποδομής και είναι πρωτοπόροι στο να αναδεικνύουν ταλέντα τα οποία στη συνέχεια πωλούν σε μεγάλους συλλόγους και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους μας στον Εργοτέλη οι συζητήσεις που θα κάνουμε με τους ανθρώπους αυτούς. Υλοποιώντας έτσι και τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο».