Ο μητροπολιτικός Δήμος των Χανίων ,τα τελευταία χρόνια έχει τραβήξει πάνω του όλα τα… φώτα της δημοσιότητας.

Οπς, με συγχωρείτε για την λέξη φώτα, μιας και η πόλη των Χανίων είναι μια σκοτεινή πόλη, μια πόλη φάντασμα με ένα Ενετικό λιμένα ιδίως του χειμερινούς μήνες ,εντελώς μαύρο, λες και έχουμε βαλθεί να κρύψουμε τα καλη της "Βενετιας της Ανατολης", της πόλη μας.

Βέβαια, φεύγοντας από την πόλη και οδηγώντας προς τους περαστικούς δήμους τα πράγματα πλέον δεν είναι απλά επικίνδυνα. Είναι εντελώς συμπτωματικό το γεγονός ότι δεν έχουμε θρηνήσει θύματα λόγο ελλιπούς φωτισμού και διαγράμμισης.

Ας φέρουμε κάποια παραδείγματα κατά την πρόσφατη αυτοψία που έγινε στο οδικό δίκτυο των περιοχών αυτών.

-Ο δρόμος από τα Κουνουπιδιανα έως και Καμπανι ,ένας εξαιρετικά πολυσύχναστος δρόμος από πεζούς ,μια και οι μαθητές τελειώνουν τα μαθήματα τους και πάνε με τα πόδια από τα κουνουπιδιανα στα σπίτια τους ,είναι ένας δρόμος Καρμανιολα, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς σήμανση, χωρίς φωτισμό. Είναι εντελώς τυχαίο το γεγονός ότι δεν έχουμε θρηνήσει θύματα ακόμα.

-Στην περιοχή των Κεραμειων ,πεζοδρόμια και φωτισμός ,είναι άγνωστες λέξεις.

-Στην περιοχή των Περβολιων, τρομακτικές ευθύνες του πρώην αντιδημάρχου ,ο οποίος φρόντισε να κάνει ‘κολονακι’ των πρώην δημο του και παράτησε στο ελεος των αυτοκίνητων την δεύτερη ποιο πολυπληθής γειτονιά των περαστικών δήμων.

-Στην περιοχη της Αγυα, ισχύει ότι και στα Κεραμεια.

-Στην Αγυα Μαρινα, εκτός του κεντρικού δρόμου.. τίποτα μα τίποτα δεν έχει γινει τρια χρονια!

Τόσα χρόνια χαμένα, μια απλή διαχείριση και χάσιμο χρόνου, ιδίως σε τουριστικές περιοχές.

Κατάντια να γίνονται στο παραπέντε μπαλώματα και ασφαλτοστρώσεις.

Δυστυχώς η νυν δημοτική αρχή άργησε και οσο αφορά άλλον συνδυασμό που εσπευσε να βάλει στις αγκάλες του τον πρώην θεματικό αντιδήμαρχο των τεχνικών υπηρεσιών να λαβουν υποψη τους ότι ….

Αυτός ο κήπος… αυτά τα φρούτα βγάζει!

Τα φαγαμε τρια χρονια και δεν αρεσαν σε κανεναν.

Μετα τιμής
Πετρος Σπ.Χατζησταυρος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Δημοτική Πρωτοβουλία 100/5