Η υγεία, οι υποδομές, η καινοτομία και η έρευνα, τομείς που δίνει ιδιαίτερη σημασία η Περιφέρεια Κρήτης, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο ΠΑΓΝΗ, το ΕΚΑΒ, το ΙΤΕ και τον ΟΚΑΝΑ.

Ο κ.Αρναουτάκης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και αντιπροσωπεία υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού \”Κρήτη Πρώτη Δύναμη\” έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα από τις διοικήσεις, τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό των ιδρυμάτων του Ηρακλείου και στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν συζητήθηκαν τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και επισημάνθηκε τόσο η ευαισθησία όσο και η διάθεση της Περιφέρεια Κρήτης σε κοινωνικές- επιστημονικές δράσεις αλλά και σε θέματα υποδομών.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Νίκο Χαριτάκη, τον πρόεδρο της Ιατρικής Υπηρεσίας Γιώργο Βελεγράκη, τον εκπρόσωπο των γιατρών στο Δ.Σ του νοσοκομείου Βαγγέλη Ζάχαρη και τον διοικητικό διευθυντή Παναγιώτη Κονιδάκη, αλλά και με γιατρούς και υπαλλήλους του νοσοκομείου.

\"\"

\"\"

\"\"

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης και ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε, αν και ο τομέας της υγείας δεν είναι στην ευθύνη και στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης, ότι θα συνεχίσει σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος να διεκδικεί από την κυβέρνηση αναβάθμιση τόσο των υπηρεσιών υγείας προς τους κρητικούς όσο και των υποδομών. Μάλιστα ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και αναγνωρίστηκε από τους παρισταμένους, η συνεργασία και η συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης στο έργο επέκτασης του Βενιζελείου νοσοκομείου.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Κρήτης με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφτηκαν διαδοχικά το ΕΚΑΒ και τον ΟΚΑΝΑ όπου είχαν συζήτηση με στελέχη και τους επικεφαλής κ.κ Γιαννακουδάκη και Σβορώνο για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με το κ. Αρναουτάκη να δηλώνει τη στήριξη του στις δυο ευαίσθητες, για το κοινωνικό σύνολο, υπηρεσίες.

\"\"

Από την διοίκηση του ΟΚΑΝΑ αναγνωρίστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης για τη χρηματοδότηση επέκτασης των εγκαταστάσεων του Οργανισμού.

Ακολούθως ο κ. Αρναουτάκης επισκέφτηκε το ΙΤΕ όπου έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Κώστα Φωτάκη. Στη σύσκεψη που ακολούθησε εκτός από τον κ. Φωτάκη συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Βασίλης Δουγαλής, διευθυντής του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής Κώστας Στεφανίδης, ο διευθυντής του ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας Νεκτάριος Ταβερναράκης, ο κ. Σπ. Αναστασιάδης, διευθυντής του ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, ο διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης Αρτέμης Σαιτάκης και ο προϊστάμενος των Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΤΕ Μπάμπης Στρατήγης.

\"\"

Στη συνάντηση τόσο ο διευθυντής του ΙΤΕ όσο και οι διευθυντές των ινστιτούτων ευχαρίστησαν τον κ. Αρναουτάκη για την άψογη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το κορυφαίο ερευνητικό ίδρυμα αλλά και τα ινστιτούτα του.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης δήλωσε ότι η συνεργασία αυτή θα ενταθεί και θα συνεχιστεί και υπογράμμισε ότι μετά τις εκλογές η Περιφέρεια Κρήτης θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για τη διάδοση των δράσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Κρήτης που ιδρύθηκε μετά από επίμονες προσπάθειες τόσο του κ. Αρναουτάκη όσο και των επιστημονικών φορέων του νησιού .

Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στη συνέχιση της συνεργασίας που θα επιδιώξει η Περιφέρεια Κρήτης με τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης για τη διασύνδεσή τους με τις τοπικές επιχειρήσεις του νησιού μας, για την παραγωγή και προώθηση νέων καινοτόμων προϊόντων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook