Η Περιφέρεια Κρήτης ο Δήμος Ηρακλείου και οι τοπικές αρχές, υποδέχτηκαν θερμά σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» τους έξι Αυστραλούς Βετεράνους της Μάχης Κρήτης και το Κυβερνητικό κλιμάκιο από την Αυστραλία με επικεφαλής τον Υπουργό Βετεράνων.

Η Φιλαρμονική του δήμου και το στρατιωτικό άγημα απέδωσαν τιμές κατά την άφιξη της αποστολής ο δε Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης έδωσαν αντίστοιχα τιμητικές πλακέτες και διπλώματα στους ήρωες της Μάχης Κρήτης αλλά και στον Υπουργό των Βετεράνων.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα συγκίνησης ενώ ακολούθως έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Αυστραλίας και Ελλάδας.

Με θερμά λόγια αναφέρθηκαν ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος στην αποστολή των Αυστραλών οι οποίοι με την σειρά τους ευχαρίστησαν από καρδιάς τον Περιφερειάρχη τον Δήμαρχο τον Αντιπεριφεριάρχη Ηρακλείου, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τους αντιδημάρχους, τις στρατιωτικές αρχές, και τους εκπροσώπους των φορέων για την θερμή υποδοχή.

«Υποδεχόμαστε με συγκίνηση τους τελευταίους Βετεράνους που πολέμησαν για την ελευθερία μας και την ανεξαρτησία μας. Μαζί με τους Κρητικούς, ελάχιστος φόρος τιμής, απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που πολέμησαν για αυτά τα ιδανικά. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αναδεικνύουμε τα κορυφαία γεγονότα που έχουν δοξάσει την Κρήτη στα πέρατα του κόσμου, και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, οικονομική-κοινωνική, ενωμένοι να δώσουμε τους δικούς μας αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης σε δικές τους δηλώσεις πρόσθεσε:

«Εβδομήντα χρόνια μετά γιορτάζουμε μια μεγάλη επέτειο όχι μόνο για την Κρήτη ή την Ελλάδα, αλλά για την παγκόσμια κοινότητα. Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε τους Αυστραλούς, αυτούς τους ανθρώπους που πολέμησαν για την πίστη που είχαν οι Κρητικοί όπως και όλοι οι Έλληνες, για την ελευθερία και την Δημοκρατία».

Ο Υπουργός των Βετεράνων Warren Snowdon ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή, ενώ οι Βετεράνοι μαχητές βαθύτατα συγκινημένοι ανέφεραν ότι δεν περίμεναν μια τέτοια ζεστή υποδοχή.

Μάλιστα δήλωσαν συγκλονισμένοι που επέστρεψαν στον τόπο που πολέμησαν για την ελευθερία πριν από 70 χρόνια.

Αναλυτικά η αποστολή των Αυστραλών αποτελείται:
Πρεσβεία Αυστραλίας
Michael Opie, Μόνιμος Επιτετραμένος
Βασίλειος Μαρουλάς, Προξενικός Υπάλληλος
Ομάδα Βετεράνων
κος Daniel Bowden,
κος Basil Hayler,
κος Alfred Carpenter,
κος George Taylor,
κος Norman Maddock,
κος Arthur Leggett
Ιατρός, Δρ. Graeme Killer
Επίτροπος Επαναπατρισμού, κος MAJGEN Mark Kelly ,
Διαχείριση αποστολής: κος Stuart Watson,
Νοσηλεύτρια, κυρία Jane Gallagher
Στέλεχος Διασύνδεσης ΜΜΕ, κυρία Virginia Dove

Κλιμάκιο Υπουργού
Υπουργός, Αξιότιμος κύριος Warren Snowdon MP (ΓΟΥΩΡΕΝ ΣΝΟΟΥΝΤΟΝ)
Γερουσιαστής Σκιώδους Υπουργού, Αξιότιμος κύριος Μichael Ronaldson
Κος Shane Carmody, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Επαναπατρισμού
Κα Sonia Clark, Σύμβουλος Υπουργού,
Σμηναγός Terry Sing-Lee, Υπασπιστής Υπουργού,
Κύριος Steve Georganas, Ομοσπονδιακό Κυβερνητικό Στέλεχος (Βουλευτής)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook