Το Σώμα των ενόρκων απήγγειλε  επίσημα το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρός Καν, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που διατυπώθηκαν εναντίον του από μια καμαριέρα ξενοδοχείου.

Παράλληλα, οι ένορκοι αποφάσισαν την παραπομπή του σε δίκη για επτά κατηγορίες περιλαμβανομένης απόπειρας βιασμού και δύο πράξεις σεξουαλικής επίθεσης.

O Στρός-Καν θα παραβρίσκεται στην ακρόαση του αιτήματος που έχουν καταθέσει οι δικηγόροι του για να αποφυλακιστεί. Οι δικηγόροι του έχουν ζητήσει γίνει δεκτή η αποφυλάκισή του, με τους όρους να καταβάλει εγγύηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων και να τεθεί υπό κατ' οίκον περιορισμό με 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Στο πλευρό του η κόρη και η γυναίκα του   

Η σύζυγος του Ντομινίκ Στρος Καν, Αν Σινκλέρ, συνοδευόμενη από μια από τις κόρες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, έφτασε το σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στο δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στην ακρόαση της αίτησης για αποφυλάκιση του συζύγου της, δήλωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η κυρία Σινκλέρ, φορώντας σκούρο σακάκι και φούστα, έφτασε με τη νεαρή γυναίκα γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (18:00 GMT).

Και οι δύο κάθισαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, μπροστά από περίπου εκατό δημοσιογράφους, και η Αν Σινκλέρ κρατούσε το χέρι της κόρης του DSK στο δικό της.

 Και οι δύο γυναίκες ήταν εμφανώς συγκινημένες, ενώ η κόρη του Στρος-Καν ανέπνεε βαριά για να μην κλάψει.

Ο δικηγόρος του κ. Στρος-Καν, Ουίλιαμ Τέιλορ, ήταν επίσης παρών.