Χωρίς τέλος είναι η τραγωδία στο βορειανατολικό Αφγανιστάν που συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη με την πλαγιά ενός βουνού να εξαφανίζει κάτω από τόνους λάσπης ένα ολόκληρο χωριό και κυριολεκτικά να θάβει ζωντανούς χιλιάδες ανθρώπους.
Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 2.100, οι τοπικές αρχές ανακήρυξαν την περιοχή ως «ομαδικό τάφο» αναγνωρίζοντας πλέον την αδυναμία τους μπροστά στη δύναμη της φύσης.
Έτσι αποφασίστηκε τα σωστικά συνεργεία να μην επιχειρήσουν να ανασύρουν κάτω από τη λάσπη και τις πέτρες τις σορούς των εγκλωβισμένων κατοίκων του χωριού της επαρχιάς Μπαντχακσάν.
Όπως περιέγραψε ο περιφερειακός κυβερνήτης, ορισμένα από τα σπίτια έχουν καλυφθεί από λάπση ύψους 50 μέτρων καθιστώντας αδύνατη οποιαδήποτε επιχείρηση ανασκαφής για εντοπισμό πτωμάτων.
Ο ίδιος ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων σε 2.700 ανθρώπους που έμεναν στα 300 ή 400 σπίτια που καταπλακώθηκαν από το βουνό καθώς όπως αποκάλυψε την ώρα της πρώτης κατολίσθησης στην περιοχή τελούνταν γάμος.
Το επόμενο μέλημα των τοπικών αρχών είναι οι επιζήσαντες από την τραγωδία μιας και συνολικά επηρεάστηκαν περίπου 1.000 σπίτια. Οι τοπικές αρχές απευθύνουν έκκληση σε διεθνείς οργανισμούς για παροχή νερού, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πρόχειρων κατοικιών για τις περίπου 700 οικογένειες που απομακρύνθηκαν από κοντινές περιοχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook