Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης η Ενορία Αγίου Γεωργίου Αμφιθέας Κορακοβουνίου, ο πολιτιστικός Σύλλογος Λοφούπολης και το 4ο Τοπικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν τον 27ο Κορακοβούνιο αγώνα δρόμου – πεζοπορίας – ποδηλασίας την Κυριακή 4 Μαίου στην περιοχή Κορακοβουνίου.

Το διαγνωστικό κέντρο «Ασκληπιός Διάγνωσις» συνεπής συμπαραστάτης σημαντικών αθλητικών και κοινωνικών δράσεων της Κρήτης για μια ακόμα φορά προφέρει δωρεάν ιατρικό καρδιολογικό έλεγχο πριν την έναρξη του ιστορικού αγώνα του Ηρακλείου. 

Ένας αγώνας λαϊκός που εδώ και είκοσι έξι συνεχή χρόνια διοργάνωσης έχει προσφέρει σημαντικά στον Κρητικό αθλητισμό και είναι ο καλύτερος αγώνας στο είδος του. Στις είκοσι έξι διοργανώσεις του Κορακοβούνιου Δρόμου έχουν συμμετάσχει πάνω από 7.000 αθλητές, ενώ έχουν τρέξει σε αυτόν πολλοί σπουδαίοι δρομείς από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάνης Ζαμπετάκης, επιστημονικός διευθυντής του διαγνωστικού κέντρου «ο Λαϊκός Αθλητισμός αξίζει την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας γιατί «εκπηγάζει» από τις ρίζες της Κρητικής κοινωνίας».

Ο επ. Πρόεδρος της διοργάνωσης Σ. Καμπαξής και ο ταμίας του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Βαγγέλης Πολλάκης δήλωσαν χαρακτηριστικά: 

«Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Διαγνωστικό Κέντρο Ασκληπιός Διάγνωσις και τον επιστημονικό διευθυντή του, Φάνη Ζαμπετάκη για τη σημαντική χορηγική υποστήριξη του στον ιστορικό αγώνα της Κρήτης. Η πράξη αυτή αναμφίβολα αναδεικνύει την ειλικρινή αγάπη τους για το λαϊκό αθλητισμό και την παράδοση του νησιού μας».

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Ιωάννη Καμπαξή φίλο του αθλητισμού και πρωτεργάτη του Κορακοβούνιου δρόμου και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων.