Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της συγκριτικής μελέτης του Times Higher Education, που τοποθετεί το Πανεπιστήμιο της Κρήτης στην ομάδα των πρώτων 300-350 πανεπιστημίων του κόσμου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας, δήλωσε:
«Θέλω να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήρια όλου του συνδυασμού “ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” στο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης για την νέα διεθνή αναγνώρισή του, από την περίφημη και έγκριτη συγκριτική μελέτη του Times Higher Education. Η έρευνα αυτή τοποθετεί το Πανεπιστήμιο της Κρήτης στην ομάδα των πρώτων 300-350 πανεπιστημίων του κόσμου, αξιολογώντας ιδιαίτερα τις ετερο-αναφορές στις επιστημονικές εργασίες του ερευνητικού προσωπικού. 
Η επιτυχία αυτή δεν είναι τυχαία, ούτε συγκυριακή. Αποτελεί φυσιολογική συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας, της καλής οργάνωσης και της εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει το επιστημονικό δυναμικό της Κρήτης σε όλα τα ερευνητικά ιδρύματα: το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο, το ΙΤΕ, το ΑΤΕΙ. Γνωρίζω πολύ καλά την προσπάθεια αυτή, την οποία ενίσχυσα με κάθε διαθέσιμο τρόπο και πόρους για έργα υποδομής και εργαστηριακό εξοπλισμό που έδωσαν ακόμη καλύτερη προοπτική.
Με τον τρόπο αυτό, το επιστημονικό δυναμικό φέρνει την Κρήτη πρωτοπόρο στον εθνικό και διεθνή χώρο.
Αυτό είναι και το δικό μας όραμα: να κάνουμε την Κρήτη φάρο ευημερίας για τη χώρα και τη νοτιο-Ανατολική Μεσόγειο. Να επιδιώξουμε τη βιώσιμη και έξυπνη ανάπτυξη στηριγμένη στο ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό, στη διασφάλιση των πλούσιων πόρων, στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.
Κάποιοι, όμως, επαγγελματίες της πολιτικής θέλουν να εγκλωβίσουν την Κρήτη σε χαμηλές πτήσεις, να στερήσουν τον τόπο από τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, γιατί η διαχείρισή τους είναι μέτριων αποτελεσμάτων.
Κάποιοι άλλοι, θέλουν να παίξουν κομματικά παιχνίδια κατηγορώντας τους πάντες, σπέρνοντας αντιπαραθέσεις, δίχως να μπορούν να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο και ρεαλιστικό.
Εμείς θέλουμε να βγάλουμε την Κρήτη από τα αδιέξοδα αυτά. Να κάνουμε ξανά τους Κρητικούς υπερήφανους με νέες επιτυχίες και νέους στόχους. Γιατί το αξίζει η Κρήτη, Γιατί το αξίζουν όλοι οι Κρητικοί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook