Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή γονέων και παιδιών συνεχίζεται και σήμερα μέχρι τις 7 το απόγευμα το 1ου Φεστιβάλ παιδικής έκφρασης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δ. Ηρακλείου στους χώρους του 6ου Δημ. Σχολείου στην πλατεία του Αγίου Τίτου με θέατρο τραγούδι ζωγραφική και άλλες δράσεις.

Την όμορφη εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ.Κώστας Ασκούνης ,ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης ,η Αντιδήμαρχος κ.Μαρία Ξυλούρη –Ξημέρη που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης μαζί με τον κ. Νίκο Ματζαπετάκη δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο του Δημοτικού Ωδείου κ.α.

Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί και αύριο Κυριακή 4 Μαΐου στους χώρους του 6ου Δημ. Σχολείου από τις 11:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου μέσω των ΚΔΑΠ του Δήμου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου στηρίζουν καθημερινά τις οικογένειες του Ηρακλείου

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης τόνισε τα εξής:

«Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου μας, σε αυτές τις εκδηλώσεις παρουσιάζουν έμπρακτα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τον πολιτιστικό και διαπολιτισμικό χαρακτήρα που ανέκαθεν επιδιώκαμε να έχει το μοντέλο ανάπτυξης που οραματιστήκαμε για το σύγχρονο Ηράκλειο.Ένα μοντέλο με κοινωνικό πρόσωπο που δίδει στη σύγχρονη μητέρα τη δυνατότητα να έχει 7 ολοκληρωμένες κοινωνικές δομές στη διάθεση της.

Δομές στις οποίες μπορεί, όχι μόνο να αφήσει το παιδί της σε ένα ασφαλές περιβάλλον, αλλά να έχει και τη δυνατότητα να γίνει κοινωνός πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών. Στις δυσχερείς συγκυρίες για τη χώρα μας σήμερα τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου στηρίζουν καθημερινά τις οικογένειες του Ηρακλείου και συμβάλουν ενεργά και αποτελεσματικά στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει το θεσμό και θα αγωνιστεί για τη διατήρηση και διεύρυνση των συγκεκριμένων κοινωνικών δομών και την ενίσχυσή του».