Μαρίνος Π. Μερονιανάκης – Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Περιφέρειας Ηρακλείου
Γεννήθηκα το 1983 στο Ηράκλειο Κρήτης. Μέλος της πολύτεκνης οικογένειας του Περικλή και της Ελένης Μερονιανάκη, μεγάλωσα στο Τσακικάκι του Δήμου Μαλεβιζίου. Από τα πρώτα μου βήματα και παράλληλα με τις σπουδές μου ως Πολιτικός Μηχανικός TE, ανέλαβα ενεργή δράση στην οικογενειακή επιχείρηση με αντικείμενο την μελέτη, κατασκευή έργων και εμπορία Δομικών Υλικών, Υδραυλικού, Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού & Ειδών Υγιεινής.
 
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου το 2006, οραματίστηκα την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της οικογενειακής επιχείρησης και την ανάπτυξη νέων επιχειρησιακών δράσεων με στόχο την ενδυνάμωση και στήριξη της κρητικής επιχειρηματικότητας.

Έτσι το 2012 επενδύοντας στον τομέα της εστίασης δημιουργήσαμε το μοντέρνο πολυχώρο Grand στην 62 Μαρτύρων και το 2013 αναγεννήσαμε με μεράκι και αίσθημα ευθύνης προς την ιστορικότητα του χώρου, το cafe-εστιατόριο ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΟΝ στο κέντρο του Ηρακλείου. 

Τα 15 χρόνια της ενεργούς επιχειρηματικής δράσης αποδεικνύουν περίτρανα ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη και την πρόοδο με επιμονή, δημιουργικότητα και επαγγελματισμό. Σήμερα στις επιχειρήσεις του Ομίλου Μερονιανάκη απασχολούνται 140 εργαζόμενοι. 

Παράλληλα με έντονη κοινωνική δράση, στηρίζουμε και ενισχύουμε ευαίσθητες και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (Συλλόγους, Σωματεία) και προβάλλουμε, φιλοξενούμε επιστήμονες, νέους καλλιτέχνες, πολιτιστικά σχήματα και κοινωνικές δράσεις μέσω του portal “prosopakritis.gr”.

Είναι πεποίθηση και προσωπική μου εμπειρία ότι η νέα γενιά πρέπει να συμμετάσχει ενεργά στα κοινά, να μεταφέρει την τεχνογνωσία και τα νέα μοντέλα δράσης για να δημιουργήσουμε σήμερα τις βάσεις για ένα καλύτερο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον. 

Γι’ αυτό το λόγο έκρινα σημαντικό να συμμετάσχω για πρώτη φορά στις εκλογές του Δήμου Ηρακλείου με το συνδυασμό «Ανοικτοί Ορίζοντες» και με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη.
Τα τρία τελευταία χρόνια είμαι στην προεδρία του Αλμυρού, της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Μαλεβιζίου ενώ το τελευταίο χρόνο υπηρετώ το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Ηροδότου από τη Θέση του προέδρου. Προσωπικά και μέσω του portal grandsport .gr προβάλλουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Όραμα μου είναι ένα καλύτερο και ισχυρό Ηράκλειο που θα πρωτοπορήσει στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην Ευρώπη του σήμερα, του αύριο…

 Έχουμε την ιστορία, το περιβάλλον και την υποδομή για να πάμε την πόλη μας πολύ μπροστά. 

Προσωπικός μου στόχος είναι πολλά βήματα μπροστά, κανένα πίσω.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook